Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Knežev dvor zatvoren zbog isplate umirovljenika putem studentskog ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek je sada izašlo na vidjelo kako je inspekcija rada sredinom prosinca na mjesec dana zatvorila znameniti Knežev dvor u Dubrovniku.

Do zatvaranja je došlo jer je ta muzejska institucija nezakonito zaposlila dvije umirovljenice, inače supruge njihovih pokojnih bivših djelatnika. 

Pročitajte i ovo Saša Kopljar TRAJNO UREĐENO Hrvatska i Italija potpisale važan ugovor o razgraničenju u Jadranskom moru: Pogledajte što to znači Informer: Plaće - 3 EKONOMSKI POJMOVNIK Znate li koja je razlika između neto i bruto plaće, ali i od čega se plaća sve sastoji?

Na taj način, ženama s iznimno niskim mirovinama željelo se pomoći, pa su im naknade isplaćivane nelegalno, odnosno putem tuđih ugovora studentskog servisa. 

U međuvremenu, Knežev dvor regulirao je njihov status i zakonski ih zaposlio, a jednomjesečno zatvaranje iskorišteno je za rekonstrukciju. 

Inače, već godinama u toj muzejskoj ustanovi traje sukob između stručnih djelatnika i vodstva muzeja, a više o svemu u našim sljedećim informativnim emisijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene