Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teme ispod radara

Ključni problemi ispod tepiha: Građane čeka novi udar, a javnost se bavi ministrovim cipelama

Teme ispod rada (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Teme ispod rada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Teme ispod rada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Teme ispod rada (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Teme ispod rada (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Dok se javnost bavi analizom cipela koje nosi ministar Tolušić i veličinom njegove šake, oporba tvrdi da je sve to proizvela Vladina kuhinja. A ključni problemi građana su ispod tepiha.

Oporba je u raskoraku s Vlladom. Tvrde kako je afera ministra Tolušića njihov spin. ''Stotine tisuća ljudi koji odlaze iz Hrvatske padaju u drugi plan. Mi se sad tu bavimo tko je kakve cipele imao'', kazao je SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras.

Pročitajte i ovo Damir Habijan fascinantno mu je Habijan poručio oporbi: "Priznajte da ste izgubili" Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću

Premijer uvjerava: ''Ja otklanjam svaku tezu, makar i banalnu, da bi netko sam sebi to radio.
Mislim na Vladu, stranku ili ne znam koga. Taj zaista ništa ne zna niti o našem karakteru, niti o načinu rada. Niti imamo vremena za to, niti s etime bavimo. Niti nas to zanima''.

SDP zanima propali posao s borbenim avionima. Dovršavaju interpelaciju o radu vlade. ''Naš fokus je da se utvrdi istina o tome i da slijedeći proces bude transparentan'', rekao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Most upozorava na probleme poduzetnika. ''Mi imamo situaciju da su doneseni određeni zakoni, poput Zakona o doprinosima koji je udar na male poduzetnike'', ističe Mostov Nikola Grmoja.

Građane uskoro čeka i novi udar, a to je poskupljenje plina. Vlada gura i LNG, koji je, zasad, neisplativ. Rafinerija u Sisku se gasi i pretvara u industrijski centar. Vlada gomila probleme, upozorava zastupnik Ivan Lovrinović. ''Samo se postavlja pitanje u kojoj mjeri ih sama proizvodi, a u kojoj netko sa strane'', ističe Lovrinović.

''Meni je žao da je ova afera skrenula pozornost sa svih dobrih projekata koje Vlada radi. Takvi napadi oporbe da se radi o spinu HDZ-a su u najmanju ruku smiješni'', kazao je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Kritike iz Vukovara više se ne čuju. Ne priča se ni o SMS aferi, kao ni slučaju elitne prostitucije i nestalog spisa, zbog kojeg se prozivalo drugog čovjeka HDZ-a. I dok slučaj nestalog spisa još nisu zatvorili, tužitelje i policiju već je sustigao drugi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene