Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U znaku tigra

Kinezi slave 4708. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kinezi slave 4708. godinu po lunarnom kalendaru u znaku tigra. Nova kineska godina počinje sutra i slavi se 15 dana. U Kini se tradicionalno organizira velika ulična parada, a u Hrvatskoj više manje se slavi unutar obitelji.

Posljednji put kao predsjednik države proslavi se sinoć u zagrebačkom kineskom restoranu pridružio i Stjepan Mesić. Nova kineska godina u znaku tigra ima i posebno značenje. Tigar voli pustolovinu, uživa u životu, veliki je zavodnik. U poslu je ustrajan i vješt u zgrtanju novca. Svako kinesko jelo ima svoje značenje, tako dugi rezanci znače dug život.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kineska Nova godina 'Štakor' predao vlast 'biku' Slika nije dostupna Video: I u Zagrebu slavlje kineske Nove godine

'Kinezi uvijek poslužuju dvije ribe, a riba na kineskom znači sreću i kada posluže dvije ribe nikada ih ne pojedu do kraja zato da bi ostavili nešto sreće za kasnije', rekao je Damir Budanko, voditelj porgrama. Na novogodišnjem meniju našla se i tigrova juha. 'Ribu moramo imati za Novu godinu jer to znači da svake godine možemo puno zaraditi, a piletina znači da se štedi za kišne dane', rekla je Chen – Li Xiatong.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene