Kinezi ne bi kupovali hrvatsku tehnologiju, ali ih zanima naš geoprometni položaj.


Prva kineska gospodarska delegacija s najvažnijim poslovnim ljudima došla je u posjet Hrvatskoj.

Tamošnja pokrajina Sichuan s 90 milijuna ljudi, povezala bi se mnogostrukim poslovnim suradnjama s Hrvatskom. Samo još treba odlučiti što bi oni to točno kupovali ili nam prodavali.

Gledaju Kinezi zagorski cug i pitaju se stoji li on to ili vozi. Krapinska županija predstavila im je promotivni zagorski film '100 najuspješnijih zagorskih tvrtki'. Predsjednici uprava sečuanske aviokompanije, željeznice, banaka, proizvodnje bijele i crne tehnike, iznimno su impresionirani.

Od 'davnina' se ovdje proizvode i uspješno izvoze na strana tržišta razne vrste kontejnera pa ćemo im pokušati prodati naše kontejnere.

No, ne bi zasad Kinezi hrvatsku tehnologiju, ali nude suradnju na području turizma, proizvodnje ljekovitih biljaka i hrane.

Bilježe se i značajna ulaganja u turistički sektor od kojega se mnogo očekuje u budućnosti jer se krapinsko zagorska županija nalazi na povoljnom geoprometnom položaju, a upravo taj položaj je zapravo jedino što Kineze doista zanima od Hrvatske.

Ponudili su nam svoja umjeća, ako se odlučimo za još jedan most.

Više o kineskim interesima za Hrvatsku pogledajte u video prilogu Barbare Golje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju