Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željko Kerum napokon je dočekao da mu iz Italije stigne nova krstarica!


Prekrasna bijela "maiora 33", vrijedna 10-ak milijuna eura, danas je uplovila u splitsku ACI-jevu marinu u uvali Baluni i ponosno zauzela mjesto svoje prethodnice, znatno skromnije "maiore 23", koja je s posebnim željama za uređivanje interijera stajala tek nešto više od tri milijuna eura.

Vezani članci Požar brodice u Biogradu - 5 VIDEO Buktinja na moru: Zapalila se brodica kod Biograda, posada se uspjela spasiti - "Prva vatra je primijećena iz područja strojarnice" Brod koji je izgorio u marini u Kaštelima - 4 Šokirani mještani o kataklizmičkim prizorima u marini: "Strašno! Pitali smo se hoće li nam krenuti prema kućama"

Ipak, jedno je zajedničko i novoj i staroj "maiori", a to je ime "Joke". Nazvane su tako po Željkovu sinu, kojeg je ponosni otac doveo na razgledanje luksuznog plovila.

Novitet u splitskom ACI-ju plijeni pogled iz aviona. Takva raskoš ne sreće se svaki dan, a "maiora" osobito impresionira veličinom (i visinom) trupa te strojarnicom, koja je bila otvorena za naše inspekcije.

S 2 MTU dizela snage veće od dvije tisuće "konja" "maiora" povuče i do 30 čvorova, što će Kerumu omogućiti da u isto vrijeme spoji neviđen luksuz i solidnu brzinu.