Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedno 75 milijuna eura

Kerumov nećak gradi sedam nebodera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
23-godišnji nećak Željka Keruma, Igor Sapunar, najavljuje ulaganje od 75 milijuna eura u gradnju sedam nebodera u rubnom dijelu Splita, na predjelu Kila.

Riječ je o zemljištu na kojem je prošla gradska vlast planirala državni projekt poticane stanogradnje te je postupak rješavanja tog pitanja bio u tijeku. Grad se spremao otkupiti to zemljište od IGH i Konstruktora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nema jedinstva Za spas Željka Keruma HDZ u Splitu žrtvuje samog sebe Slika nije dostupna Poslovni partneri Kerum i Radić postali partneri

>> Kerum najavio izlazak na izbore: Prednost mi je socijalna osjetljivost

Međutim, Kerum, nakon što je postao gradonačelnik, isticao je kako to zemljište nikako nije prihvatljivo za Grad. Sada doznajemo da je zemljište kupio Kerumov nećak, te će on graditi stanove. Kerum u tome ne vidi sukob interesa ni bilo što sporno, no oporba vjeruje da gradonačelnik sam sebi namješta poslove preko Grada.

Ima li tu sukoba interesa, potpisuje li Kerum preko njemu bliskih osoba sam sebi poslove je ono što se danas pita splitska oporba. 'Potezi da je nešto kao 'na nećaka' podsjećaju na jednu tragikomičnu situaciju , u Hrvatskoj izgleda možete i na svoga psa prepisat nešto i tvrdit da nije vaše', kazao je Marin Jurjević iz SDP-a dok Dujomir Marasović iz HDZ-a cijeli događaj vidi kao sisanje novca iz džepova poreznih obveznika.

23-godišnji ekonomist Igor Sapunar sin je Kerumove sestre Mare i zeta Petroslava Sapunara. No, postavlja se pitanje odakle mladom čovjeku 75 milijuna eura za posao

No,bilo kako bilo, zemljište je atraktivno, u samoj blizini novog City One centra gdje će se poslovni prostori dobro prodavati. Podstanari jedva čekaju stanove i svejedno im je gdje i tko ih gradi, samo da su jeftini. No, gradi li se po zakonskoj proceduri i hoće li tu Kerum profitirati, oporba planira raspravljati na sljedećem gradskom Vijeću.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene