Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži natrag ovlasti

Keruma tuži njegova zamjenica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anđelka Visković na Upravnom sudu želi srušiti Kerumov zaključak kojim joj je oduzeo sve ovlasti, nakon što se javno ogradila od njega i njegove politike.

Splitska dogradonačelnica Anđelka Visković podnijela je tužbu Upravnom sudu u Splitu protiv gradonačelnika Željka Keruma zbog oduzimanja ovlasti koje je imala na toj funkciji.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Slika nije dostupna Split sve siromašniji Kerum našao vremena za pjesmu, ali ne i za novu pučku kuhinju

>> Bivša Kerumova supruga 'sjela' hipotekom na hotel 'Marjan'!

"Rekla sam da ću poduzeti sve potrebne mjere da me se pusti da normalno radim svoj posao kao zamjenica gradonačelnika Splita. Činjenica je da su u zadnje vrijeme projekti i poslovi zastali u svim resorima koje sam vodila, uključujući i pripreme za novu turističku sezonu. Ne trebam posebno naglašavati što to znači za cijeli grad. Grad ne smije snositi posljedice Kerumovog obračuna sa mnom", kazala je za Hinu Anđelka Visković. Otkrila je kako je tužbu Upravnom sudu podnijela u petak preporučenom pošiljkom te da sve radi sama bez pomoći odvjetnika.

Tužbom traži poništenje zaključka gradonačelnika o uskraćivanju obavljanja povjerenih poslova jer je zaključak gradonačelnika Željka Keruma nezakonit, smatra Visković. "Isto tako tražim da se odmah provede mjera odgode izvršenja tog zaključka. Ta će procedura potrajati određeno vrijeme, a ja do tada normalno radim svoj posao kako sam ga radila i do sada. Radim i na novim projektima i pripremam svu dokumentaciju. Uskoro ću pokazati javnosti o kojim je projektima riječ i što oni zapravo znače te da su od velikog značaja za grad", dodala je.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum početkom studenoga njoj je 'oduzeo povjerene radne zadatke, dužnosti i obveze, kao i pravo nastupa u javnosti u ime gradonačelnika i Grada Splita'. Kao razlog ovog poteza Kerum je naveo 'novonastale okolnosti i činjenicu da se Visković svojim izjavama ogradila od politike koju on provodi'. Istodobno ju je suspendirao sa svih dužnosti u Hrvatskoj građanskoj stranci (HGS). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene