Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anka Kerum, bivša supruga splitskoga gradonačelnika Željka Keruma, upisala je na hotelu 'Marjan' založno pravo od 72 milijuna kuna.


To je učinila jer Kerum nije isplatio i izbrisao 72 milijuna kuna hipoteke s njezina hotela 'Central', kako su se prethodno bili dogovorili. Rješenje o upisu Anke Kerum na zemljišnom listu hotela 'Marjan' poslano je strankama 15. studenog ove godine iz zemljišnika Općinskog suda u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Iz dokumenata koje je Anka Kerum predala zemljišniku može se iščitati da je založno pravo dobila i na 49,8 posto dionica tvrtke 'Adriatic', koja je vlasnik hotela 'Marjan' odnosno na 633.413 dionica tvrtke, nominalne vrijednosti 126,7 milijuna kuna i koje nisu opterećene hipotekama Hypo Alpe Adria banke.

>> 'Nije istina da me nije bilo, znao sam sve što se događa'

Usvibnju ove godine tvrtka 'Neva Kerum' obvezala se da će do 10 rujna ishoditi brisanje založnog prava HPB-a s hotela 'Central'. Budući da hipoteka nije isplaćena i izbrisana u dogovorenom roku, Anka je, kao založni vjerovnik, s 'Nevom Kerum' i 'Adriaticom' kao dužnicima, 12. rujna sklopila sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem zajedničkog založnog prava na nekretninama hotela 'Marjan' i dionicama tvrtke 'Adriatic'.

Odvjetnik Željko Ostoja je za Slobodnu Damlaciju objasnio da to znači da Kerum, kada bi i našao kupca, bez suglasnosti svoje bivše supruge ne može provesti prijenos vlasništva hotela 'Marjan' i tvrtke 'Adriatic'. Isto tako, napomenuo je da se ne može znati je li ugovor o prijenosu poslovnih udjela tvrtke 'Hotel central' s tvrtke u vlasništvu Željke Keruma na Anku Kerum vezan uz podjelu njihove bračne stečevine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Urušavanje hotela u Kini - 3 VIDEO U urušavanju hotela poginulo 17 ljudi: ''Zgrada je imala samo tri kata, ali su ih s godinama dodavali'' Urušio se dio hotela u Kini - 1 Urušio se dio hotela u Kini: Poginulo najmanje osmero ljudi, traga se za još njih devet