Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti li financijski kolaps?

Kerum: Split je kao domaćica s 3000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik je izbjegao odgovoriti da li je gradski proračun u manjku za 90 milijuna kuna već je govorio o antipoduzetničkoj i i haračkoj klimi u državi.

Vijećničko pitanje Marina Jurjevića (SDP) na sjednici Gradskog vijeća Splita, da li je točno da je u gradskom proračunu manjak od 90 milijuna kuna i prijeti li Splitu financijski kolaps, gradonačelnik Željko Kerum iskoristio je za osvrt na situaciju u državi.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

>> Kerum za hotel Marjan nudi suvlasništvo partnerima!

"Vaše pitanje bilo bi korektno kada bi u drugim gradovima bilo bolje. Ne treba podizati paniku s pitanjem je li grad, država, Europa ili kugla zemaljska pred kolapsom. Kako očekivati punjenje proračuna pri padu zaposlenosti? Grad je kao domaćica s 3000 kuna penzije i troši na ono što mora, a investicijski ciklus može pokrenuti država. S ovakvom politikom nema šanse da će rasti zaposlenost. Najbitniji razlog je guljenje poduzetnika do srži: PDV, Zamp, Gospodarska komora, Šume, naknade, toliko harača ima! Kako krenuti u posao kada svaka kalkulacija donosi nulu?" požalio se Kerum.

Što se tiče splitskog proračuna, obećao je kako će vijećnicima dati točan podatak o njegovom punjenju.Na sjednici, na kojoj su 32 točke dnevnog reda, došla su 22 vijećnika. Nema Boška Knezovića (HGS), Sanje Bilač (SDP) i Luke Roguljića (nezavisnog). Iako je oporba najavljivala kako će tražiti smjenu Nevenke Bečić s mjesta predsjednice Gradskog vijeća, o tome nema ni govora. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene