Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski gradonačelnik Željko Kerum ne odustaje od gradnje divovskog kipa Isusa na Marjanu i očekuje da bude gotov za godinu i pol, otkrio je za Dnevnik Nove TV.


Želi da on bude gotov za godinu i pol dana, stoga procjenjuje da će gradnja početi za manje od šest mjeseci. Svoj prijedlog, otkriva za Dnevnik Nove TV, već je iznio predsjedniku Povjerenstva za spomenike koji će to predložiti Gradskom vijeću.

Vezani članci Zapljena 15 kilograma marihuane (Foto: PU splitsko-dalmatinska) Policija mu pretražila stan i našla gotovo 15 kilograma marihuane Nepoznati autor ukrasio vijećničko mjesto Željka Keruma njegovim fotografijama (Ivo Čagalj/PIXSELL) Kao da je tamo: Keruma nije bilo na sjednici pa je netko odlučio "ukrasiti" njegovo mjesto za stolom

Divovski kip Isusa na Marjanu, poput onoga u Rio de Janeiru, ako je netko i mislio da je to bila šala, grdno se prevario. Željko Kerum i danas poručuje da ne odustaje. 'To je izgledno, znači ja sam to ozbiljno mislio kad sam rekao i sigurno ću to napraviti u svojem mandatu', ističe Kerum. Kaže ići će se po proceduri, Povjerenstvo za spomenike treba gradnju kipa predložiti će gradskom vijeću.

'Ja sam komisiji, predsjedniku komisije to ispričao i on će obrazložiti vijeću taj projekt, i ja sam siguran da će vijećnici dignuti ruke za kip Isusa na Marjanu', uvjeren je splitski gradonačelnik. Koliki će Isus biti i koliko će trebati novca, Kerum još ne zna, ali tvrdi, dobit će dovoljno od donacija.

'Puno ljudi se javilo koji žele pomoći ovoj izgradnji kipa, a točan iznos, teško je o njemu pričati dok se ne napravi projekt, znači napravit će se natječaj i onda po natječaju će bit napravljen projekt, troškovnik i sve ostalo, tako da sad je nemoguće ni blizu reći koliki je to iznos', pojasnio je splitski gradonačelnik Kerum.

Kip Isusa bi se trebao naći na drugoj sjednici Vijeća. 'Pa vidite, ja imam mandata još godinu i pol dana, ja ga želim napraviti u svom mandatu, tako da ćemo požuriti maksimalno s tom izgradnjom. Mislim da bi trebalo prije nego pola godine, jer će trebat godinu dana za napraviti ga', objasnio je Kerum. Izgledno je tako da će se projekt Isusa na Marjanu naći usred predizborne kampanje. Za nju se, kaže Kerum, još ne priprema.

'Ja sam spontan i prirodan i tako je najbolje funkcionirati. Kad čovjek radi nešto, sa, kad želi nešto reći iskreno i pošteno sa srcem i dušom nema se on što pripremati', kaže Kerum. Kaže kako je i prošlu kampanju je osmislio sam. 'Bivšu kampanju nije slagao nitko meni nego ja osobno. Ja sam sam pisao tekstove, sam sam govorio i radio ono što mislim i što želim tako da nije postojao nitko tko je meni govorio što, kako i na koji način ću ići u kampanju, znači to je prava istina', rekao je na kraju Kerum. I opet će se, ističe, na isti način boriti za saborske mandate.