Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlučio što će

Kerum ne prodaje, već se kapitalno udružuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon priča o prodaji svog trgovačkog lanca, Željko Kerum objavio je da se ipak ide na kapitalno udruživanje unutar Narodnog trgovačkog lanca, a ne na prodaju.

Kako kaže Željko Kerum, NTL će uskoro doista i postati snažniji domaći trgovački lanac, jer slijedi njihovo kapitalno povezivanje, a to znači da će uskoro sve ići preko jednog računa. Riječ je, kako on kaže, o tvrtki sa preko 10 tisuća zaposlenih i godišnjim prihodom od oko osam milijardi kuna. Ono što ga posebno veseli, jest da će tvrtka imati središte u Splitu, tako da će ovaj grad imati jaku tvrtku, koja će puniti i gradski proračun. Narodni trgovački lanac i nastao je udruživanjem domaćih trgovaca - Keruma, Studenca, Tommya, Gavrilovića i ostalih - upravo pod idejom zajedno smo jači i to je način za efikasniju borbu protiv konkurencije pogotovo one strane. No, do sada njihovo zajedništvo nije bilo tako čvrsto, a jačanje njega umjesto prodaje, čini se da je bilo isplativije u Kerumovoj računici.

Pročitajte i ovo Ilustracija 17. ožujka Provjerili smo koje su trgovine otvorene ovu nedjelju Ilustracija Detaljan popis Radno vrijeme trgovina ove nedjelje: Provjerili smo za vas gdje možete obaviti kupovinu

>> 'Kerum zbog zaduženosti mora prodati trgovine'

'Narodni trgovački lanac je drugi po veličini trgovački lanac u Hrvatskoj, s 8 milijardi kuna prihoda. Ja sam, odnosno moja firma je suosnivač lanca i to je kapitalno povezivanje, ja to ne bi nazvao prodajom', objasnio je Kerum, a to je vraćanje na staru priču. Kapitalno udruživanje, bio je plan i kad su trgovci osnovali Narodni trgovački lanac kako bi bili jači. 'Praktički je nama NTL služio kao firma za nabavu da bi ostvarili bolje uvijete u nabavi, a ubuduće će se poslovati s jednim računom i preko Narodnog trgovačkog lanca će ići sve transakcije', dodao je Kerum.

Kerum je rekao da potpisano nije još ništa, ali pregovori su došli do kraja. Ipak od čelnih ljudi NTL-a danas se nije moglo izvući ni riječ, a iz uprave je samo stigao pismeni odgovor. 'U ime Uprave društva NTL obavještavamo vas da su razgovori o načinu vlasničkog povezivanja unutar grupe Narodni trgovački lanac još uvijek u tijeku. Po okončanju cjelokupnog procesa izvijestit ćemo javnost o postignutom dogovoru putem priopćenja', stoji u pismenom odgovoru. Trenutno Kerum ima najveći vlasnički udio u NTL-u i to 19,6 posto. Kakvi će biti udjeli nakon kapitalno udruživanja, znati će se tek nakon završetka pregovora. Detalji ovog udruživanja još se ne znaju jer pregovori nisu okončani, no Kerum je danas kratko odgovorio kako se radnici ne trebaju brinuti, jer to za njih neće promijeniti ništa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene