Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kerum sazvao konferenciju

'Mnogi misle da je moja politička karijera završena, ali na njihovu žalost nije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na novinarsko pitanje kada će konačno doći u Sabor, Kerum je dgovorio da je tamo njegova sestra koja ga o svemu informira.

Predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum u petak je poručio kako njegova politička karijera nije onkočana te da će njegova stranka sudjelovati na idućim parlamentarnim izborima, a nakon toga i na lokalnim izborima u Splitu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka

'Mnogi misle kad sam prestao biti gradonačelnik Splita i nisam pobjedio na prošlogodišnjim lokalnim izborima, da je moja politička karijera završena, ali na njihovu žalost nije', izjavio je Kerum.

Kerum: Da imaju išta, odavno bi me obisili

Na konferenciji za novinare na Zapadnoj obali, koja je otvorena točno prije godinu dana, a preuređena za vrijeme njegova gradonačelničkog mandata, Kerum je rekao kako su otvaranjem preuređene Zapadne obale ispunjena njegova obećanja. 'Zapadna obala je dokaz da mi (HGS) nismo slučajno ušli u politiku i da nismo slučajni prolaznici', poručio je.

Upitan hoće li se ponovno politički aktivirati, ali ne samo kao saborski zastupnik, odgovorio je kako je politički aktivan, ali da postoje razdoblja kada je politički angažiran 100 posto i radi 'punim gasom' i kada radi s 'pola gasa'. 'U ovom trenutku nećemo se trošiti na kotarskim niti na izborima za EU parlament, ali ćemo sigurno sudjelovati na sljedećim parlamentarnim, a potom i lokalnim izborima', rekao je Kerum.

Za najavu ministra financija Slavka Linića o uvođenju poreza na kamate za ušteđevinu, kazao je kako politika nameta nije dobra jer ide 'po džepu ljudi', te da nije siguran 'da će to proći'. Na upit hoće li platiti taj porez ako se uvede, s obzirom da je, kako je naveo novinar, saborski zastupnik s najvećom ušteđevinom, Kerum je kazao: 'Naplaćao sam se ja poreza, ali plaćat ću ga i dalje'.

'Šteta je napravljane i ves sam platio dvije kazne'

'Vidite zašto oni mene gonjaju. Kad sam ušao u politiku, ušao sam s ogromnim kapitalom, a oni mi sada spominju neku imovinsku karticu. Pa koja imovinska kartica? To je sve transparentno, nisam više gradonačelnik', dodao je Kerum.

Novinare je zanimalo i hoće li mu štetiti istraga u vezi iznajmljivanja jahte njegove tvrtke dok je bio gradonačelnik, na što je rekao kako je šteta napravljena te da je platio već dvije kazne.

Pokrenuta istraga nad Nevenkom Bečić

Njegova sestra Nevenka Bečić, koja je bila angažirana i u Kerumovoj tvrtki, nadovezala se kako se ne plaši istrage u vezi iznajmljivanja jahte. 'Ta je jahta bila registrirana i kao teretni brod i ona je korištena i za potrebe tvrtke 'Kerum' koja je imala svoje centre na Visu, Hvaru i drugim otocima. Bilo je situacija kada je jahtom trebalo obavljati neke poslove koji su vezani za djelatnost tvrtke. Jahta je bila registrirana i za čarter i svi koji su bili zainteresirani za njen najam dobili su je u najam', istaknula je Bečić.

Kad ćete konačno u Sabor: 'Sestra me o svemu informira'

Na upit kada će, kao saborski zastupnik, konačno doći u Sabor, Kerum je kazao da je ondje njegova sestra Nevenka koja ga o svemu informira te je on u sve upućen.

Ustvrdio je kako će njegov hotel Marjan, kojega prodaje, sigurno biti otvoren bez obzira tko će biti vlasnik. 'Ja sam taj hotel i državi ponudio i rekao – evo vam hotel nazad. To što sam ja uložio u njega i izgubio to je moje loše iskustvo. Ja sam hotel Marjan državi platio više nego 99 posto tvrtki što se prodalo', poručio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene