Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grad Split odlučio je raspisati javni natječaj za opremanje šest dječjih vrtića u gradu, a za tri vrtića na kojima će trebati obaviti građevinske radove poslove će donirati tvrtka Kerum d.o.o., potvrdili su u Uredu splitskog gradonačelnika.


Po tome natječaju za opremanje vrtića, koji će trajati do 15. rujna, kako su objasnili u gradonačelnikovu Uredu, predviđeno je da se vrtići opreme namještajem i inventarom. Nakon toga uslijedit će deset dana predviđenih za žalbe na natječaj, a ukoliko sve bude teklo bez poteškoća, onda će obnova i opremanje šest splitskih dječjih vrtića biti završeno do kraja rujna za kada je planirano i njihovo otvaranje, objasnili su u Uredu gradonačelnik.

Vezani članci Zgrada Zagrebačkog holdinga Raspisali natječaj za tri člana Uprave Zagrebačkog holdinga: "Doista želimo najbolje ljude na ovim mjestima" Vrtić - 1 Djeca u Zagrebu ostaju bez mjesta u vrtićima: "Voda je došla do grla posljednjih godina"

Poziv za javni natječaj za opremanje dječjih vrtića uslijedio je nakon što je splitski gradonačelnik Željko Kerum nedavno odustao od prvobitne zamisli da vrtiće obnovi tvrtka 'Taho keramika' čiji je vlasnik Ivica Livaja. Mediji su kritizirali gradonačelnika da je posao dodijelio svojem prijatelju bez raspisanoga javnog natječaja. Tom prilikom interveniralo je i Općinsko državno odvjetništvo Split zatraživši objašnjenje o dodjeljivanju posla za obnovu dječjih vrtića bez javnog natječaja. (D.Š./Hina)

>> Splitske vrtiće plaća Kerum d.o.o., ništa od posla s Livajom

>> Kerum: Treba nam udruga ugroženih od novinara