Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjetar u leđa

Kći Ane Lovrin ima dobre gene?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša ministrica pravosuđa Ana Lovrin oštro odbacuje navode da je pogodovala svojoj kćeri Ivi u zaposlenju na zadarskom Općinskom sudu. Natječaj za mjesto sutkinje je raspisala, ali kaže to joj je bio i posao.

Odluku o imenovanju Ive sutkinjom donijelo je Državno sudbeno vijeće nakon što je Ana Lovrin smijenjena. Uz navodno pogodovanje kćeri, skandaloznom se pokazala i izjava jednoga člana vijeća da su u njegovoj odluci presudili dobri geni Ive Lovrin.

Bivša ministrica pravosuđa
tvrdi kako nije trebala koristiti svoju funkciju da bi joj kći Iva postala sutkinja na zadarskome Općinskom sudu. Ono za što su njezinim kolegama potrebne godine, tvrdi njezina ponosna majka, napravila je u dvije godine samo zbog svog znanja i talenta. 'Nitko, pa ni ja, nema pravo tražiti od djece političara da se odreknu svoje struke ili svoga napredovanja zato što im se roditelji bave određenim poslom', kaže Ana Lovrin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RADNA AKCIJA KAD JE ŽIVOT BORBA: 'Najvažnije mi je da su cure sretne - sada ćemo biti jače' Slika nije dostupna Izbrisani vlasnici Lovrin i Kalmeta opovrgava napise o izbrisanim vlasniicima zemljišta

>> Ana Lovrin imenovala kćer sutkinjom

Bivša ministrica priznaje da je natječaj za suce raspisala, no da je to bio šesti takav za zadarski općinski sud u njezinoj ministarskoj karijeri. Bio je to jedan od njezinih posljednjih ministarskih poteza, dan nakon što je premijer najavio njezinu smjenu. Odluku o imenovanju Ive Lovrin donijelo je državno sudbeno vijeće. 'Osnovni razlog jest taj što je ona već savjetnik u sudu u kojem se imenuju suci', objašnjava predsjednik Državnog sudbenog vijeća Ivan Mikšić.
Budući da već obavlja poslove koje će obavljati, može obnašati sudačku dužnost. To je bilo ono što je prevagnulo između ovih kandidata. Ostali kandidati koji su imali bolje preporuke od zadarskog županijskog sudskog vijeća i veći broj presuda u protekloj godini od Ive Lovrin taj kriterij nisu zadovoljavali. Za člana vijeća Arna Vičića presudni su bili i dobri geni.
Zakonska procedura u imenovanju Ive Lovrin sutkinjom nije kršena. No dobri geni i majčina pozicija čini se ipak su donekle bili vjetar u leđa brzom napredovanju kćeri bivše ministrice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene