Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organ stigao vladinim zrakoplovom

KBC Zagreb: Presađeno srce najmlađoj pacijentici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici iz Kliničkog bolničkog centra Zagreb presadili su srce najmlađoj pacijentici do sad dvanaestogodišnjoj djevojčici.

Djevojčica je bila u kritičnom stanju, prošli je tjedan i reanimirana, a bolovala je od teške bolesti srca za koju je jedina terapija transplantacija.

Pročitajte i ovo Personalizirano liječenje - 2 Bolji ishodi liječenja Dobre vijesti za onkološke pacijente! Personalizirano liječenje tumora od sada i u Hrvatskoj Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska

Srce odraslog donora stiglo je Vladinim zrakoplovom iz Beča i uspješno presađeno djevojčici koja je nakon operacije koja je trajala šest sati u stabilnom stanju, pa se liječnici nadaju da će se uspješno oporaviti.

'Danas smo bili na viziti i konziliju i sve na sreću ide dobrim putem. Sve ovisi o ostalim organima, tako da treba pričekati, još je rano za išta govoriti, ali nadam se da smo na dobrom putu, zato mi to uostalom i radimo', rekao je liječnik Darko Anić.

Nadamo se da će tako i ostati i da će oporavak biti uspješan, kao i za većinu od oko 30ak pacijenata kojima se Hrvatskoj transplantira srce.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene