Obavijesti Video Pretražite Navigacija

KB Dubrava: Nove operacijske dvorane za liječenje bolesti srca i krvnih žila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je u Kliničkoj bolnici Dubrava tri nove operacijske dvorane za kardiovaskularnu kirurgiju, čije je uređenje stajalo 60 milijuna kuna, a omogućit će kirurško liječenje tisuću bolesnika umjesto 450 koliko ih je dosad u toj bolnici godišnje operirano zbog bolesti srca i krvnih žila.

Kosor je istaknula da se uskoro očekuje i otvorenje novog kardiovaskularnog odjela u Osijeku, a zatim i u Splitu, u čije će opremanje biti uloženo dodatnih 40 milijuna kuna. Time će teškim kardiološkim pacijentima biti omogućena bolja zdravstvena skrb i kvaliteta života, a zaposlenicima bolji uvjeti rada.

Pročitajte i ovo Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi Slika nije dostupna Zdravstvo 'u banani' Riječka kirurgija prima samo životno ugrožene pacijente! Lista čekanja i do kraja 2015.!

Ministar zdravstva Neven Ljubičić rekao je kako su potrebe Hrvatske u skrbi o srčanim bolesnicima velike. Kirurški zahvat na srcu ili krvnim žilama godišnje treba 4000 bolesnika, a s dosadašnjim su kapacitetima zdravstvene ustanove mogle zbrinuti njih 2500. Dodao je kako je upravo kardijalna kirurgija svugdje u svijetu zamašnjak koji poboljšava ukupnu kvalitetu zdravstvene zaštite, te je ocijenio neistinitima tvrdnje koje se pojavljuju u javnosti da je hrvatsko zdravstvo u krizi.

Novootvoreni odjel u KB Dubrava sastoji se od triju novih
operacijskih dvorana, jedinice intenzivnog liječenja s devet kreveta, novog odjela za vaskularnu kirurgiju s 19 kreveta te obnovljenog odjela za kardijalnu krurgiju s 31 krevetom. 

'Odjel je opremljen najsuvremenijim dijagnostičkim i kirurškim uređajima, a omogućit će uvođenje novih manje invazivnih kirurških postupaka te pridonijeti smanjenju listi čekanja', rekao je ravnatelj KB Dubrava Milan Kujundžić.

Potpredsjednica Vlade i ministar zdravstva zahvalili su liječnicima KB Dubrava, Klinike za traumatologiju i KB Split na visoko profesionalnom postupanju u liječenju vatrogasaca stradalih u požaru na Kornatu. Kosor je dodala kako su prošle nedjelje premijer Ivo Sanader i ona posjetili obitelji svih umrlih te dvojice teško ozlijeđenih vatrogasaca koji se još bore za život u KB Split i u čije se ozdravljenje polažu velike nade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene