Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom zbog sumnje u krivotvorenje diplome.


Sumnja se da je osumnjičena pribavila krivotvorenu diplomu o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njezino ime.

Vezani članci Ilustracija U Zagrebu uhićen stranac za kojim je Interpol raspisao tjeralicu: Poznato gdje se skrivao Zaplijenjeno oružje Bombe, strojnica, puška: Mladić preko 32 oglasa prodavao dijelove za automatsko oružje, nabavio ih na internetu

Navedenu krivotvorenu diplomu predala je u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu. Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu utvrđeno je da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, s obzirom na to da je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njezina supruga, priopćila je PU zagrebačka.

Krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita izdanu u veljači 2013. godine priložila je i prilikom podnošenja zamolbe kao kandidat za radno mjesto profesora u osnovnoj školi, na temelju čega je sklopila ugovor na određeno vrijeme.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju