Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završeno kriminalističko istraživanje

Za ovjeru se poslužila suprugovom diplomom: Kaznena prijava protiv učiteljice koja se zaposlila pomoću krivotvorine

Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom zbog sumnje u krivotvorenje diplome.

Sumnja se da je osumnjičena pribavila krivotvorenu diplomu o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njezino ime.

Pročitajte i ovo Brazilka kupila diplomu putem interneta Završila u pritvoru Nova liječnica postala sumnjiva upravi bolnice, pa provjerili njezinu diplomu: Šokirali se otkrivenim Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..."

Navedenu krivotvorenu diplomu predala je u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu. Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu utvrđeno je da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna, s obzirom na to da je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njezina supruga, priopćila je PU zagrebačka.

Krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita izdanu u veljači 2013. godine priložila je i prilikom podnošenja zamolbe kao kandidat za radno mjesto profesora u osnovnoj školi, na temelju čega je sklopila ugovor na određeno vrijeme.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene