Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat Brodosplita podnio

Kaznena prijava protiv predsjednika Uprave Željezare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni sindikat Brodosplita - podružnica splitske Željezare danas je Općinskome državnom odvjetništvu u Splitu podnio kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave te željezare Michala Konczaka jer radnicima nije osiguravao plaće i posao, potvrdio je predsjednik tog sindikata Zvonko Šegvić.

Konczak je dužnost predsjednika Uprave splitske Željezare preuzeo polovicom 2007. godine, kad je poljska tvrtka Zlomrex kupila splitsku Željezaru, u kojoj je proizvodnja stala u travnju 2009. godine, a radnici primaju minimalne plaće od Hrvatskoga fonda za privatizaciju. U kaznenoj prijavi se navodi da je Konczak u obnašanju svoje dužnosti više puta i na više načina uskraćivao i ograničavao pravo radnika Željezare na rad i zaradu, kao i druga prava iz radnog odnosa.

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…"

'Kaznenu prijavu smo podnijeli jer Konczak nije poštovao kolektivne ugovore i radnicima nije isplaćivao plaće, a bio nam je dužan osigurati plaće i u razdoblju dok Željezara ne radi sve dok se ne raskine ugovor sa Zlomrexom', rekao je Šegvić.

'Pri eventualnom dolasku u Hrvatsku Konczaka treba uhititi'

Po njegovim riječima, Konczak nije u Hrvatskoj, nego u Crnoj Gori, u Nikšiću. 'Pri eventualnom dolasku u Hrvatsku Konczaka treba uhititi jer je kršio hrvatske zakone', ustvrdio je Šegvić.

Zbog teškog stanja u splitskoj Željezari, sindikalni povjerenici dosad su četiri puta štrajkali glađu tražeći raskid kupoprodajnog ugovora sa Zlomrexom. Sindikalni dužnosnici u splitskoj Željezari vjeruju da će Fond za privatizaciju uskoro konačno raskinuti taj ugovor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene