Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lučka kapetanija podnijela prijavu

Kaznena prijava časniku malteškog broda koji je potopio ribaricu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lučka kapetanija Pula podnijela je kaznenu prijavu protiv Jo Ann Topino Cordova, časnika malteškog broda koji je 1. studenog udario u ribarski brod koji je zatim potonuo.

Kaznena je prijava podnesena protiv drugog časnika palube kao osobe koja je izazvala prometnu nesreću u kojoj je prouzročena materijalna šteta velikih razmjera. Drugi časnik nije primjereno izvršio izviđanje, nije procijenio  situaciju dolazi li do rizika sudara, te stoga nije uočio da je došlo do rizika sudara, niti je poduzeo radnje kojim bi se sudar izbjegao.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života" Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici

Zbog navedenih okolnosti ribarski brod potonuo je netom nakon udarca, a na sreću svi su se članovi posade uspjeli spasiti i proći neozlijeđeno.

Lučka kapetanija Pula pokrenut će prekršajni postupak protiv  Rade Palaškova, zapovjednika ribarskog broda Golubica, zbog isplovljavanja bez minimalnog broja stručno osposobljenih članova posade, neodržavanja straže na usidrenom brodu i nepoduzimanju radnji kojima se mogao izbjeći sudar na moru, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene