Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sabor će uskoro donijeti zakon koji propisuje kažnjavanje vlasnika neočišćenih vozila. I to sa 700 kuna. Jednako kao što se kažnjava i neočišćen snijeg ispred kućnih vrata. Kazne su od 700 do tisuću kuna.


'Zakon je poslan u Sabor na razmatranje, a o njemu ćemo raspravljati kad i ako ga Sabor usvoji', kaže Jadranko Magdić, vođa sektora za sigurnost cestovnog prometa PU Zagrebačke. Samim time, vozači neočišćenih automobila još neko vrijeme mogu odahnuti.

Vezani članci Darijo Brzoja - Vrijeme - 2 Vraća se prava zima, polarna zračna masa se spušta preko Europe: Snijega će biti i na moru, a ponegdje će napadati i do 30 centimetara Snijeg zabijelio Gorski Kotar i Delnice Pripremite se za naglu i brzu promjenu vremena: Temperature padaju blizu nule, padat će i snijeg

Policija neće naplaćivati kazne dok Sabor ne usvoji zakon, slijede tek upozorenja. 'Preporučamo vozačima da prije uključivanja u promet očiste svoje automobile, posebice vjetrobranska stakla i snijeg s krova da bi bili sigurni u prometu', kaže Magdić.

>> Zimski uvjeti u Lici i Gorskom kotaru, snijeg i idućih dana

Uz čišćenje automobila, ne treba zaboraviti ni prostore ispred i oko stambenih zgrada, ugostiteljskih objekata i trgovina. 'Podsjećam sugrađane da redovito čiste od snijega i leda nogostupe koji se nalaze uz njihove stambene objekte.

Vlasnike ugostiteljskih i drugih lokala upozoravamo da su dužni očistiti snijeg i led ispred svojih ulaza', kaže Goran Bošnjak, načelnik odjela komunalnog redarstva Zagreb. Stotinjak ljudi na terenu upozoravat će zaboravne vlasnike, neke od njih i kažnjavati.