Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine uskoro bi se mogao naći prijedlog nove odluke kojom bi putnici prijevoz u ZET-ovim vozilima plaćali nešto povoljnije, dok bi švercanje postalo višestruko skuplje.


Najave o pojeftinjenju cijena karata i mjesečnih pokaza u zagrebačkom javnom prijevozu te radikalnom postroženju kontrola i kazni za vožnju bez karte uskoro bi se mogle obistiniti.

Vezani članci U Zagrebu tramvaj naletio na ženu - 1 Tramvaj u Zagrebu naletio na pješakinju, prevezena u bolnicu Slika nije dostupna Zagreb: Skupština o restrukturiranju Holdinga i cijenama ZET-ovih karata

U zagrebačku bi Gradsku skupštinu uskoro mogao stići prijedlog nove Odluke o prijevozu putnika u javnom prijevozu kojom bi 'cijena' švercanja u ZET-ovim tramvajima i autobusima s aktualnih 215 skočila na 600 do 900 kuna, piše tportal.

>> Nova strategija u ZET-u: Nagradnom igrom protiv švercanja

Istovremeno bi cijena karte kupljene u vozilu pala s trenutnih 15 na 12 kuna, dok bi karta kupljena izvan vozila koštala 10 umjesto trenutnih 12 kuna. O ponovnom uvođenju kupovine karte mobitelom, čini se, nema ni govora.

Novost bi bila i da se, osim za švercanje, putnika može globiti i za još štošta - ometanje vozača, uznemiravanje ostalih putnika, oštećivanje vozila, bacanje otpadaka, pušenje u vozilu, konzumiranje hrane i alkohola, ometanje naplate i kontrole karata, onemogućivanje otvaranja i zatvaranja vrata vozila te pridržavanje za vanjski dio vozila.

Zasad nije jasno kada bi se prijedlog mogao naći na dnevnom redu Skupštine. Navodno se razmatra i smanjenje cijene mjesečnih pokaza, ali tportal doznaje da u Zagrebačkom holdingu i Gradu još uvijek razmtraju različite modele cijene.

Novom bi se odlukom omogućio i cjelodnevni prijevoz pasa, bez obzira na njihovu veličinu, ali pod uvjetom da imaju brnjicu i propisanu ispravu o upisu i cijepljenju protiv bjesnoće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook