Bivši šef javne televizije Kazimir Bačić izašao je iz pritvora.

Galerija Uhićenje Kazimira Bačića - 1 Uhićenje Kazimira Bačića Uhićen Kazimir Bačić - 4 +1 Uhićen Kazimir Bačić

Bivši ravnatelj Kazimir Bačić sinoć je izašao iz pritvora. Bačiću je 30. rujna pritvor bio produžen za još mjesec dana, ali se obrana žalila i žalba je prihvaćena, potvrdio nam je Bačićev odvjetnik Nikola Mandić. 

Istražni zatvor mu je ukinut jer je prestala opasnost od utjecaja na svjedoke. 

Danas ujutro Bačić je došao u zgradu javne televizije kako bi regulirao svoj radni odnos. Vraća se na radno mjesto inženjera u tehnici, rekao nam je Mandić. 

Još uvijek nije poznato, vraća li se na posao već danas ili će mu prvi radni dan biti sutra. 

Bačića terete za trgovinu utjecajem jer je s bankama s kojima je surađivao kao šef javne radiotelevizije pokušao ishoditi povoljan kredit za svog prijatelja, suosumnjičenog poduzetnika Milana Lončarića.

Sumnjiče ga i da je pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao Lončarićevim građevinskim projektima, a za uzvrat je od Lončarića navodno primio stan vrijedan milijun kuna.

Bačić je razriješen dužnosti ravnatelja HRT-a nekoliko dana nakon što je uhićen zbog zbog sumnje na korupciju, a na slobodu je pušten u jeku rasprave o prijedlogu odluke o imenovanju novog glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Iz istražnog zatvora pušten je i poduzetnik Milan Lončarić. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju