Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iz pritvora na posao

Kazimir Bačić pušten iz pritvora: Došao na HRT, doznajemo na koje radno mjesto

Aktualno Galerija Uhićenje Kazimira Bačića - 1 Uhićenje Kazimira Bačića - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Uhićen Kazimir Bačić Galerija 1/2 >>
Bivši šef javne televizije Kazimir Bačić izašao je iz pritvora.

Bivši ravnatelj Kazimir Bačić sinoć je izašao iz pritvora. Bačiću je 30. rujna pritvor bio produžen za još mjesec dana, ali se obrana žalila i žalba je prihvaćena, potvrdio nam je Bačićev odvjetnik Nikola Mandić. 

Istražni zatvor mu je ukinut jer je prestala opasnost od utjecaja na svjedoke. 

Danas ujutro Bačić je došao u zgradu javne televizije kako bi regulirao svoj radni odnos. Vraća se na radno mjesto inženjera u tehnici, rekao nam je Mandić. 

Još uvijek nije poznato, vraća li se na posao već danas ili će mu prvi radni dan biti sutra. 

Bačića terete za trgovinu utjecajem jer je s bankama s kojima je surađivao kao šef javne radiotelevizije pokušao ishoditi povoljan kredit za svog prijatelja, suosumnjičenog poduzetnika Milana Lončarića.

Sumnjiče ga i da je pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao Lončarićevim građevinskim projektima, a za uzvrat je od Lončarića navodno primio stan vrijedan milijun kuna.

Bačić je razriješen dužnosti ravnatelja HRT-a nekoliko dana nakon što je uhićen zbog zbog sumnje na korupciju, a na slobodu je pušten u jeku rasprave o prijedlogu odluke o imenovanju novog glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Iz istražnog zatvora pušten je i poduzetnik Milan Lončarić. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene