Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska je jednom kolonom - od građana, suboraca, obitelji poginulih do političara pokazala da na jedan dan može biti jedinstvena.


Jedan od simbola obrane Vukovara je udovica legendarnog generala Blage Zadre i majka specijalca Roberta Zadre koji je poginuo u Domovinskom ratu, gospođa Katica Zadro.

Vezani članci Ivan Lukić u Dnevniku Nove TV Branitelj Ivan Lukić o suživotu u Vukovaru: "Naravno da je moguć. Kad se pusti djecu u vrtiće, da se druže, da se potuku" Kolona sjećanja snimljena dronom - 4 Ovako je kolona sjećanja izgledala iz zraka: ''Jednostavno nisam mogao ne doći''

S gospođom Katicom je u Vukovaru razgovarao reporter Dnevnika Nove TV, Andrija Jarak.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO LOGORAŠA 'Živjeti ili umrijeti, bilo mi je svejedno. Ubili su nešto u meni, nešto se slomilo'

Gopođo Katice kako ste vi doživjeli ovu obljetnicu?

'Ja bih ovom prilikom rekla da sam s ponosom doživjela današnji događaj koji je bio jako dostojanstven. Svi su bili kao jedno i pokazali da je ovo grad od posebnog pijeteta. Na tome sam zahvalna svima'.

Lani kada samo razgovarali, rekli ste da Vas jako bole ti zvižduci, te grube riječi, te kolone. Je li vam drago da toga ove godine nije bilo?

'Mogu vam reći da mi je drago, ne volim da se nikom fićuka jer ovdje branitelji to nisu zaslužili, kao ni moj suprug ni sin, tako ni svi ostali koji su položili svoje živote za obranu ovog velikog i časnog grada'.

Kolona sjećanja u Vukovaru

Kako bi Vaš pokojni suprug Blago Zadro gledao na ovo što se danas događa u Vukovaru i u Hrvatskoj?

'Ja mislim da bi bio ponosan na današnji događaj. I vrijeme je pokazalo - bio je lijep i sunčan dan. Isto tako je bilo i na dan pokopa Blage Zadre 16.10.1998. Isto je takav dan bio, mogu vam reći'.

Gospođo Zadro, izgubili ste na žalost i supruga i sina, ali u Vama nema ni trunke mržnje, ni trunke želje za osvetom.

'Mi smo odgojeni kršćanski, nismo nikad nikoga mrzili, sa svima smo bili uvijek u dobrim odnosima i ja samo to tako zadržala, i mislim da ću tako i dalje'.

Kakav je život danas u Vukovaru, godine prolaze, ide li išta na bolje?

'Ja sam zadovoljna kakva je situacija. Kada sam prvi puta ušla u Vukovar nisam znala naći moju ulicu, a sada je po meni dosta napravljeno i nadam se da će sve u budućnosti biti sve bolje i bolje. Od srca bih željela da Vukovar procvjeta i bude najljepši grad u Hrvatskoj. Nemam ništa protiv drugih gradova, ali on je to zaslužio', rekla je za kraj gospođa Zadro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook