Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uvrede u saboru

Peović odgovorila hoće li tužiti HDZ-ovku: "Trebala se ispričati i građanima ruske nacionalnosti"

Katarina Peović
Katarina Peović Foto: Damjan Tadic/Cropix/Cropix
Katarina Peović poučila je da su u Radničkoj fronti apsolutno srboljubi, rusoljubi i hrvatoljubi i ne generaliziraju kao Burić kojoj je Gordan Jandroković trebao izreći ozbiljniju sankciju.

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović za koju je HDZ-ova Majda Burić rekla da ima rusoljubno, a vjerojatno i srboljubno srce poručila je u četvrtak da je važno ne poistovjećivati naciju sa zločinima ili negativnostima koje dolaze iz bilo koje zemlje i generalizirati kao Burić.

"Teško da nas nešto generalno može iznenaditi od Majde Burić. Dobro je da se ispričala pripadnicima srpske nacionalne manjine, a trebala se ispričati i pripadnicima ruske nacionalnosti jer je važno da ne poistovjećujemo naciju s nekim zločinima ili negativnostima koje dolaze iz bilo koje zemlje", kazala je Peović novinarima u Saboru.

Poučila je da su u Radničkoj fronti apsolutno srboljubi, rusoljubi i hrvatoljubi i ne generaliziraju kao Burić kojoj je predsjednik Sabora Gordan Jandroković trebao izreći ozbiljniju sankciju, odnosno opomenu s oduzimanjem riječi.

Peović je upitala čemu novi Etički kodeks ako predsjednik Sabora ne reagira i zaključila da kodeks nije učinkovit.

Pročitajte i ovo Katarina Peović SABORSKI AKTUALAC HDZ-ovka napala Peović u Saboru: "Pokazujete svoje srboljubno srce!"

Napomenula je da je upozorila predsjedavajućeg na članak poslovnika koji brani pozivanje na nacionalnu i vjersku mržnju ali to nije prihvatio.

"Ako ovakva situacija nije situacija u kojoj će se Predsjedništvo na njega pozvati ne znam koja je. Onda se ne daje opomena nego opomena s oduzimanjem riječi i to Jandroković nije prihvatio već izjednačava bilo kakve povrede poslovnika s nečim što je za puno ozbiljniju osudu", istaknula je Peović.

Upitana hoće li tužiti Burić zbog prozivanja za obiteljsko nasilje, rekla je da su joj neki to sugerirali, ali se ni dosad nije pretjerano bavila tužbama. "Opterećuje me taj tip razmišljanja da dižem tužbe pa ću vidjeti", odgovorila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene