Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić u svojoj je tradicionalnoj božićnoj poruci istaknuo kako je božićno slavlje neobična i trajna novost.


'To je novost koja se razlikuje od unutarzemaljskog traženja novoga po svaku cijenu, koje čovjeka iz dana u dan dovodi do nesigurnosti i nezadovoljstva', istaknuo je kardinal Bozanić dodavši kako godišnji spomen Božjeg utjelovljenja čuva čovjeka od izgubljenosti i nemira.

Vezani članci Grafiti na crkvi u Višnjanu - 1 Na crkvi u Višnjanu netko je nacrtao kukaste križeve i ostavio sramotnu poruku Ovaj je prizor rođenja Isusovog neočekivano dobio i hrvačku notu (FOTO: YouTube/Screenshot) Totalna komedija u crkvi: Vjernici proplakali od smijeha kada je božićna predstava krenula po zlu

>> Papa dolaskom u Hrvatsku ne daje političku podršku, ali daje poticaj

>> 'Groblja svjedoče da mrtvi ne prestaju živjeti u nama'

Kardinal Bozanić u poruci se osvrnuo i na izostavljanje Isusa Krista izvan božićnih slavlja. 'Na takav se način ponavlja neprihvaćanje koje se dogodilo u betlehemskoj noći. U suvremenosti koju živimo neizbježno je postaviti potanje o tome kakav smisao ima slavlje Božića bez Onoga koji nam je dao mogućnost tog slavlja', pita se Bozanić.

'Slavlje ovog Božića usmjereno je prema najavljenome radosnom događaju – pohodu pape benedikta XVI. Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011. U Papinim pohodima prepoznajemo poseban dar i povlasticu i za Crkvu u Hrvatskoj i za hrvatski narod. Smijemo slobodno reći da bi bez njih izostalo nešto bitno u povijesti Crkve, države i naroda', stoji u Bozanićevoj poslanici.

Govorivši o zajedništvu katoličkih obitelji nadbiskup zagrebački posebno je naglasio kako obitelj nije samo temeljna stanica društva nego jamstvo njegove čvrstoće. 'Unošenjem razdora u obitelji lakše se dolazi do nesloge u nacionalnome biću. Ako, dakle, želimo dobro svome narodu, poštovat ćemo obitelj, čuvati je i štititi. A vi, drage obitelji, ne prepustite svoje živote i život Hrvatske Domovine drugima', zaključio je Bozanić. (Hina)