Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kardinalova uskršnja čestitka

Bozanić: Papa dolazi učvrstiti svoju braću i sestre u uskrsnoj vjeri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sva naša vjera sažeta je u otajstvu Kristova Vazma, glavni navještaj uskršnjih blagdana jest da je Isus uskrsnuo, Krist je živ i on je pobijedio smrt, poručio je u uskrsnoj čestitki nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

U čestitki koju je putem elektronskih medija uputio svim vjernicima, te gledateljima i slušateljima u domovini i inozemstvu kardinal Bozanić istaknuo je da Uskrs objavljuje Božju moć, koja navješta nadu da je po Kristovom uskrsnuću u konačnici pobjeđeno svo zlo svijeta te da je Uskrs navještaj oslobođenja i spasenja čovjeka.

'Uskrsli Krist novi je čovjek te je u Kristu uskrslom svaki kršćanin pozvan živjeti novost života', rekao je dodajući da je uskrsli Krist prisutan u zajednici svojih vjernika, a kršćanska vjera poziva nas na zajedništvo s Kristom u skladu s izabranim geslom za pohod Svetog oca Hrvatskoj - 'Zajedno u Kristu'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Stigao odgovor Plenković: "Milanović je potpuno irelevantan" Isus Krist s dvojicom učenika Praznik u mnogim državama Uskrsni je ponedjeljak: Znate li što se danas obilježava?

Papa dolazi pomoliti se i na grobu Alojzija Stepinca

Kardinal je istaknuo da je temeljna svrha skorog Papina pohoda Hrvatskoj 4. i 5. lipnja ove godine ukorijenjena u zadaći koju je sam Isus povjerio Apostolskom prvaku, kada mu je rekao 'ja sam molio za tebe da ne malakše tvoja vjera pa kad k sebi dođeš učvrsti svoju braću'. Papa, dodao je, dolazi učvrstiti svoju braću i sestre u uskrsnoj vjeri kako bismo ojačani u sigurnosti da je Isus Krist živ i prisutan među nama, Isusa ljubili i slijedili ga što daje smisao i puninu ljudskome životu.



To, poručio je kardinal Bozanić, potvrđuje Benedikt XVI. svojom molitvom, svojim svjedočenjem, svojim učenjem i svojim pohodima i u tome je suština dragocjenoga dara što ga Papa želi posredovati svojim dolaskom k nama. Posebice je istaknuo da Papa dolazi u Hrvatsku zbog proslave Nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji, koji se prvi put organizira u našoj domovini, kao i molitve na grobu blaženog Alojzija Stepinca.

Istaknuvši da je Papin pohod Hrvatskoj i Zagrebu usmjeren na sve stanovnike naše zemlje, kardinal se zapitao kako u toj prigodi ne misliti na činjenicu posebne povezanosti hrvatskoga naroda sa Svetim Ocem, što je tako duboko obilježilo našu povijest. 'Zar još uvijek nije u nama živo ozračje zajedništva i jedinstva koje se očitovalo za nezaboravnih pohoda pape Ivana Pavla II. našoj domovini', pitanje je koje je postavio kardinal i nastavio pitati - nije li zadivljujuće što će upravo Benedikt XVI. za mjesec dana na nedjelju Božanskog milosrđa, 1. svibnja, na veliku radost čitave Crkve blaženim proglasiti svoga prethodnika u papinskoj službi Ivana Pavla II. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene