Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmjene Zakona o privatizaciji INA-e

"Bilo je to godine devetsto i treće": Bulj na mobitelu raspalio "Ustani, bane" pa i sam pustio glas

Miro Bulj u sabornici s mobitela puštao budnicu
Miro Bulj u sabornici s mobitela puštao budnicu "Ustani, bane" (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miro Bulj u sabornici s mobitela puštao budnicu Galerija 1/1 >>
Sabornicom se danas orila budnica "Ustani, bane" koju je tijekom rasprave o Zakonu o privatizaciji INA-e s mobitela pustio zastupnik Mosta Miro Bulj.

U Saboru je danas bilo burno tijekom rasprave o Zakonu o privatizaciji INA-e. Zastupnik Mosta Miro Bulj u jednom je trenutku na mobitelu pustio budnicu "Ustani, bane" te je posvetio  "svim mađaronima ovdje koji će glasati za ovaj zakon".

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Gordan Jandroković kako diše tržište Jandroković o preseljenju Sabora: "Točno je, selimo se na tu lokaciju"

Nakon što je Bulj prekinuo pjesmu, oglasio se i Ivan Pernar, koji se žalio na to da Bačić krši poslovnik, na što mu je Jandroković poručio da on ne zaslužuje ni opomenu.

Miro Bulj potom je ponovno pustio "Ustani, bane" te ovaj put poznatu hrvatsku budnicu "oplemenio" i vlastitim vokalom

Predsjedavajući Gordan Jandroković zamolio je Bulja da prekine te zamolio saborsku službu da isključi razglas, nakon čega je određena stanka. 

Nakon stanke uslijedilo je glasanje o amandmanima SDP-a. Jandroković je rekao da je u međuvremenu SDP povukao svoje amandmane.

Nakon glasanja o amandmanima oglasio se Bernardić, koji je pozvao zastupnike da napuste sabornicu.

"Budući da smo povukli amandmane, pozivam sve zastupnike i zastupnice koji ne žele sudjelovati u ovome da napuste sabornicu", rekao je.

Većina oporbenih zastupnika napustila je sabornicu te je uslijedilo glasanje

Za izmjenu zakona bila su 74 zastupnika, a dva su bila protiv.

U Saboru su SDP-ovci danas branili svojih 300-tinjak amandmana na izmjene Zakona o INA-i koje su podnijeli jer nije bio u redovitoj, već u hitnoj saborskoj proceduri, prozivajući HDZ-ovce da se njihov slogan "Vjerodostojno" odnosi jedino na "vjerodostojnu izdaju povjerenja birača", jer Vlada predaje INA-u u ruke Mađara te izdaje nacionalne interese.

"Ovaj zakon uređuje područje privatizacije najveće hrvatske kompanije i tražio bi ozbiljnu i sveobuhvatnu raspravu. No Vlada je promijenila pristup pa je savjetovanje bilo u razdoblju kada ga građani nisu mogli ni primijetiti, za vrijeme božićnih blagdana, nije trajalo ni u punom obimu od 30 dana, a onda je još upućen i u hitnu proceduru”, zamjerao je SDP-ovac Peđa Grbin.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene