Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmoćnija žena NATO-a

Karamarko želi Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon isteka mandata kao pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, bivša ministrica vanjskih poslova i bivša veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović, mogla bi postati HDZ-ov kandidat za predsjednika države.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko, piše Jutarnji list, ozbiljno računa na angažman Kolinde Grabar Kitarović, koja je trenutno najmoćnija žena u NATO savezu. Bivša ministrica navodno je već i dobila tu ponudu, a Jutarnji list piše kako su se ovog ljeta susreli u Novom Vinodolskom te da otad redovno telefonski komuniciraju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

>> Znate li tko je najmoćnija žena NATO saveza?

Bliski prijatelji bivše HDZ-ove ministrice rekli su kako ona ne bi odbila takvu ponudu te da je i dalje interesira nastavak političke karijere u Hrvatskoj. Do isteka mandata pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, Andersa Fogha Rasmussena, Kitarović još ima dvije godine, što se poklapa s predsjedničkim izborima, koji bi se trebali održati krajem 2014. godine.

Hrvatska javnost o bivšoj HDZ-ovoj ministrici je uglavnom pozitivno razmišljala, a katkad bi je branili i politički protivnici iz problematičnih i neugodnih situacija s njezinom strankom. S aktualnim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, Kitarović je u dobrim odnosima, a Josipović ju je, kao predsjednik i sukreator vanjske politike po Ustavu RH, spasio od smjene na mjestu veleposlanice u SAD-u, koju joj je spremao HDZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene