Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon isteka mandata kao pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, bivša ministrica vanjskih poslova i bivša veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović, mogla bi postati HDZ-ov kandidat za predsjednika države.


Šef HDZ-a Tomislav Karamarko, piše Jutarnji list, ozbiljno računa na angažman Kolinde Grabar Kitarović, koja je trenutno najmoćnija žena u NATO savezu. Bivša ministrica navodno je već i dobila tu ponudu, a Jutarnji list piše kako su se ovog ljeta susreli u Novom Vinodolskom te da otad redovno telefonski komuniciraju.

Vezani članci Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Filipović o tužbi Škare Ožbolt: "Pokušava kontrolirati štetu koju si je sama napravila" Tomislav Karamarko Oglasio se Karamarko: ''Dragi prijatelji, ja sam samo htio spasiti neku lovu za ovu siromašnu državu''

>> Znate li tko je najmoćnija žena NATO saveza?

Bliski prijatelji bivše HDZ-ove ministrice rekli su kako ona ne bi odbila takvu ponudu te da je i dalje interesira nastavak političke karijere u Hrvatskoj. Do isteka mandata pomoćnice glavnog tajnika NATO-a, Andersa Fogha Rasmussena, Kitarović još ima dvije godine, što se poklapa s predsjedničkim izborima, koji bi se trebali održati krajem 2014. godine.

Hrvatska javnost o bivšoj HDZ-ovoj ministrici je uglavnom pozitivno razmišljala, a katkad bi je branili i politički protivnici iz problematičnih i neugodnih situacija s njezinom strankom. S aktualnim hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, Kitarović je u dobrim odnosima, a Josipović ju je, kao predsjednik i sukreator vanjske politike po Ustavu RH, spasio od smjene na mjestu veleposlanice u SAD-u, koju joj je spremao HDZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook