Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kako

Karamarko se pred tisućama HDZ-ovaca obrušio na vlast

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko podsjetio je da se vladajuća koalicija zbog 'lex Perković' odmah nakon pristupanja EU sukobila s cijelom Unijom.

Karamarko je naglasio da Hrvatsku demokratsku zajednicu želi iskoristiti kao mehanizam gospodarskog oporavka koji će svakom pojedincu omogućiti da živi dostojanstveno od svog rada. 'Dok sam ja predsjednik stranke više se nikada nitko neće koristiti članstvom za osobno bogaćenje. Takvi su već otišli, a ako se koji pritajio, najbolje mu je da sam ode', poručio je.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković pred Banskim dvorima Preuzeli monopol Prijavili HDZ zbog mjesta na kojem održavaju pregovore: "Drugi su u neravnopravnom položaju" Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

Rekao je da osvajanje vlasti nije njihov krajnji cilj, već spas i preporod Hrvatske, a ne podjela fotelja i privilegija. Naglasio je i da su u posljednje dvije godine vratili povjerenje u HDZ, a da će sada učinkovitim vođenjem i inzistiranjem na etici vratiti povjerenje i u državnu administraciju.

'Naš plan za gospodarski rast je cjelovit. Obuhvaća reforme koje su neophodne za stvaranje povoljnog poduzetničkog okružja te uspostavljanje pravne stabilnosti i sigurnosti, kao i reformu državne uprave u istinski servis građana i poduzetnika', poručio je.

HDZ-ovci traže istragu o puštanju informacija

Podsjetivši da se vladajuća koalicija zbog 'lex Perković' odmah nakon pristupanja EU sukobila s cijelom Unijom, Karamarko je upozorio da Hrvatska po službenim procjenama jedina nije iskoristila prvu godinu godinu članstva. Upitao se kako je moguće objasniti da smo uplatili 3,5 milijardi kuna članarine, a do prije neki dan nismo povukli ni lipe iz europskih fondova iako smo na raspolaganju imali najmanje sedam milijardi kuna.

'Da je to Hrvatska iskoristila imali bismo rast od dva posto. Otvorile bi se tisuće radnih mjesta samo da je ova vlada, umjesto da se bavila svjetonazorskim i ideološkim pitanjima, pripremila projekte i znala povući namijenjeni nam novac', naglasio je.

'Vladajuća koalicija, predvođena SDP-om, apsolutno je nesposobna voditi državu jer su u posljednje dvije godine uspjeli unazaditi hrvatsko gospodarstvo, obezvrijediti rad, a građane dovesti na rub siromaštva. Oni su odgovorni za nikad goru gospodarsku sliku Hrvatske', rekao je Čuljak pozvavši vladajuću koaliciju da na prijevremenim izborima polože račune hrvatskom narodu kojeg su prevarili.

Napomenuvši kako je na Bleiburgu danas i izaslanstvo HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera, Čuljak je rekao da će nakon parlamentarne pobjede vratiti saborsko pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu.

Pijetet žrtvama svih totalitarnih režima izrekao je i kandidat za EP Davor Ivo Stier koji je podsjetio da je njegov otac, Ante Stier, pobjegao pored Bleiburga i time si spasio život. Naglasio je i da je Tuđmanova politika pomirbe 'osvjetlila našu domovinu' poručivši da se Hrvatska nikada ne smije odreći Franje Tuđmana, njegove politike i politike pomirbe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene