Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapošljavanje prezimenjaka

HDZ-ovci traže istragu o puštanju informacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Procurila je informacija kako je Karamarko u SOA-i zaposlio dvoje prezimenjaka na nekoliko dana.

Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a, zatražit će istragu tko pušta informacije iz radne skupine koja provjerava je li bilo nezakonitog zapošljavanja u SOA-i dok je na njezinom čelu bio Tomislav Karamarko.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu Slika nije dostupna Raspisani natječaji Svima ugovori na neodređeno: Ministarstva zapošljavaju 326 novih ljudi

Naime, procurila je informacija kako je Tomislav Karamarko u SOA-i zaposlio dvoje prezimenjaka na nekoliko dana, a onda ih se prebacilo na poslove u Ministarstvo financija i Carinu. U to vrijeme nije bilo Zakona o sigurnosnim agencijama, odgovorio je Čuljak, nego su postojale uredbe i u tim postupcima zakon nije prekršen. HDZ žestoko osuđuje to što je SDP mimo predsjednika odbora Miroslava Tuđmana sazvao radnu skupinu.

Dragovan: Radna skupina za SOA-u sazvana je u skladu s procedurom

'To je isto kao da kolega Reiner i ja nismo zadovoljni što SDP nije sazivao sabor četiri tjedna, i da smo mi u tom nezadovoljstvu odlučili sazvati Hrvatski sabor bez predsjednika i da smo pozvali samo zastupnike HDZ-a te održali sjednicu', pojasnio je Tomislav Čuljak, potpredsjednik HDZ-a.

Njegov stranački kolega Ivan Šuker, ujedno bivši ministar financija, kaže kako u tom ministarstvu radi prekoo 8000 ljudi.
'To je čisto tehnička stvar pa jer vjerojatno nekakav sporazum u pitanju jer bez sporazuma se to nije moglo napraviti', smatra Šuker.
 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene