Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Karamarko komentirao je pohvale američke državne tajnice Hillary Clinton na račun Hrvatske.


Hrvatsku je jučer posjetila američka državna tajnica Hillary Clinton, a posjet je komentirao i predsjednik najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković uzvratio Milanoviću: "Njegovo ponašanje je bizarno, ima neki problem. Relativizira napad na Banske dvore i već je polako patetičan" Andrej Plenković Plenković Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a predstavlja sastav nove vlade

'To je dobro jer ova vlada nažalost vrlo trapavo gradi odnose s Europskom Unijom u koju moramo ući za nekoliko mjeseci i dobro je da učvršćujemo odnose s Amerikom, ali čuli ste da naši prijatelji Amerikanci traže da se neki poslovi obave do ulaska i neki se ne mogu osjećati uvrijeđeno zbog dobronamjernih želja i sugestija naših i europskih i američkih saveznika', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Američka državna tajnica pohvalila jučer je pohvalila Hrvatsku, no Karamarko smatra kako se ta pohvala ticala HDZ-ove vlade.

>> Hillary Clinton: Imate sve, ali bez reformi nema investicija

'Naravno da će se Hrvatsku pohvaliti jer je vlada HDZ-a napravila strašan iskorak u ovih šest godina i završila pregovore, sigurno da ljudi koji sa strane objektivno gledaju na te procese mogu nas samo pohvaliti', stav je predsjednika HDZ-a.

'Moje mišljenje je da se to nije odnosilo na period ove Vlade. Ja sam šest godina sudjelovao u pregovorima na neki način, u konačnici je gospođa Kosor potpisala pretpristupni ugovor. Mi smo vidjeli, u skoro godinu dana ove Vlade, da oni nizom nezgrapnosti zbunjuju ljude koji su gradili te dobre odnose. Nadam se da će napokon biti racionalni i da će oni ovaj postupak koji se zove 'samo nemojte ništa pokvariti' dotjerati do kraja', kritičan je Karamarko prema koalicijskoj Vladi.

Karamarka su upitali i o novom zaduženju HEP-a. ''To govori o njihovoj umješnosti i lošem vođenju državnih firmi, iako je prije ljeta bilo poskupljenja, izgleda da će se opet posezati u džepove građana', komentirao je Karamarko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook