Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijeli mandat 4 puta

Karamarko ove godine nije nijednom govorio u Saboru: 'Govorio sam na terenu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karamarko se ne slaže s primjedbom da ga porezni obveznici plaćaju da radi u Saboru, a ne da homogenizira stranku. Kaže da ga plaćaju i kao predsjednika stranke.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarkoizjavio je u srijedu u Bruxellesu da za kandidata za povjerenika Europske komisije podržava najkvalitetnije kandidate, bilo žene, bilo muškarce.

Pročitajte i ovo Nova lica u Saboru - 4 Velik broj Nova lica u Saboru: Dolaze iz različitih političkih opcija, a ima i jedan volonter Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

Karamarko sudjeluje u Bruxellesu na sastanku čelnika EPP-a, koji su se okupili uoči početka summita EU-a, na kojem bi se trebalo odlučivati o popunjavanju visokih dužnosti u europskim institucijama. Izabrani predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i Europski parlament inzistiraju na što većem broju žena u novoj Komisiji, ali je problem u tome što su gotovo sve zemlje do sada kandidirale muškarce.

Karamarko: 'Barbika' je već viđena priča, želi se ocrniti HDZ-ovog kandidata

'Mi podržavamo najkvalitetnije kandidate, bilo da su muškarci ili žene', rekao je Karamarko.

Nije htio komentirati rad sadašnjeg hrvatskog povjerenika u Europskoj komisiji Nevena Mimice. 'Teško mi je to komentirati i ne mogu o tome ništa reći. Trebalo bi analizirati njegov rad i sve što ono što je učinio', rekao je Karamarko.

Na upit o odluci da se zahtjev za referendum o dvojezičnosti uputi na Ustavni sud, Karamarko je rekao da cijelog problema ne bilo da je vlada poštovala članak 8 zakona o pravima nacionalnih manjina.

Milanović: Mi smo jedini jamac normalne, civilizirane i poštene Hrvatske

'Nije politički korektno preispitivati odluku građana, 650 tisuća potpisa. Kada govorimo o tome referendumu, mi smo ušli u jedan labirint problema zbog samo jedne stvari - što vlada nije htjela poštovati Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina. To je članak 8, na koji se stalno pozivam i uvijek ću se vraćati na njega. Svega ovoga ne bi bilo da su poštovali taj članak', rekao je.

'Govorio sam na terenu'

Karamarko je komentirao i podatak da ove godine nijednom nije govorio u Saboru, a od početka mandata samo četiri puta.

'Govorio sam na terenu. To je bilo pitanje za koju ćemo se taktiku opredijeliti. Ne mogu u isto vrijeme biti na dva mjesta. Da sam bio aktivan u Saboru, ne bih bio aktivan na terenu. Stranka je bila u takvom stanju da sam naprosto morao homogenizirati stranku. Počeo sam prije dvije godine, u 18 mjeseci prešao samo 180 tisuća kilometara i održano ne znam koliko govora i zborova. To je bila taktika', rekao je.

83 posto građana misli kako zemlja ide u lošem smjeru!

Karamarko se nije složio s primjedbom da ga porezni obveznici plaćaju da radi u Saboru, a ne da homogenizira stranku.

'Porezni obveznici me plaćaju i kao predsjednika stranke, koja ima jednu taktiku, taktiku koja je dovela ovu stranku do pobjede', odgovorio je Karamarko. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene