Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko i Faber u Dubrovniku

Ministar i ravnatelj policije održali radni sastanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i ravnatelj Policije Vladimir Faber boravili su danas u Dubrovniku, a u dubrovačko-neretvanskoj Policijskoj upravi održali su radni sastanak.

Na sastanku su bili načelnik Policijske uprave Zlatko Sokolar, državni tajnik MUP-a zadužen za financije Ivo Bačić te operativni kolegij dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko istaknuo je tom prigodom da se policija treba nužno depolitizirati i profesionalizirati. Izrazio je veliku potporu daljnjem radu Policije, ističući da ona mora postati stabilan sustav koji će se znati nositi sa svim problemima današnjeg društva. Kao jedan od problema istaknuo je smještaj policijskih službenika te najavio određene aktivnosti na rješavanju tog problema.

Ravnatelj Policije Vladimir Faber predstavio je strategiju njezina budućeg razvoja s posebnim naglaskom na novi proaktivni pristup radu, kakvom, rekao je, teži svaka moderna policija. Naglasio je i važnost koordiniranog rada policije s drugim važnim čimbenicima ovlaštenim za sigurnost i provedbu zakona te važnost pretvaranja policije u javni servis građana i stavljanja proaktivnog rada ispred represivnog jer će se, dodao je, tako ojačati i povjerenje građana u policiju.

Nakon sastanka ministar Karamarko obišao je objekte od interesa za rad i smještaj policijskih djelatnika, a razgovarao je i s dubrovačko-neretvanskom županicom Mirom Buconić i dubrovačkom gradonačelnicom Dubravkom Šuicom, priopćio je Odjel za odnose s javnošću dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene