Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Savez je bicikl'

Karamarko: HDZ je kamion, ne može Željka Markić vući konce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u Kaštelima izjavio kako je dobrodošlo svako okupljanje koje vodi smjeni vlasti no da "gospođa Markić ne može vući konce", jer je HDZ najveća stranka.

Komentirajući inicijativu predsjednice 'U ime obitelji' Željke Markić o okupljanju konzervativne koalicije, Karamarko je uoči proslave 24-godišnjice HDZ-a rekao kako je "za takvo okupljanje potrebno da se steknu neki uvjeti i da postoje nekakve predispozicije“.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Hod za život Nepoznato, ali moguće Hod za život ove godine u 15 gradova: Hoće li se održati u vrijeme predizborne šutnje?

Odgovarajući na pitanja novinara u Kaštel Sućurcu, Karamarko je rekao kako se pojavio Savez za Hrvatsku 's nekoliko malih stranaka i nekoliko pojedinaca' te da 'gospođa Markić nije političar koji može vući konce'.

'U ime obitelji' žele u Europarlament: Markić posjetila Glavaša u zatvoru

'Pogotovu zato što smo mi najveća hrvatska stranka. Pa ne možemo mi ulaziti u nekakav savez, znate mi smo kamion, a Savez (za Hrvatsku) je bicikl, pa očekivati da bicikl vuče kamion, valjda treba biti obrnuto', kazao je Karamarko komentirajući prijedlog Željke Markić o stvaranju velike koalicije konzervativnih stranaka i sastavljanju zajedničke izborne liste za EU parlament.

Iz inicijative 'U ime obitelji' izvijestili su danas kako njihovi predstavnici posljednjih tjedana vode 'konstruktivne razgovore' s vodstvima stranaka koje su ih od početka podržavale, o zajedničkom izlasku vrijednosno srodnih stranaka na izbore za Europski parlament.

U inicijativi su uvjereni da bi jedna lista s kompetentnim predstavnicima svih stranaka koje prepoznaju značaj obitelji i mladih u društvu, te u osnovi imaju iste gospodarske i nacionalne ciljeve, omogućila brze i učinkovite promjene na bolje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene