Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tomislav Karamarko pojasnio je svoj razlaz s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.


Tomislav Karamarko, predsjednički kandidat HDZ, objavio je na svojim stranicama video priopćenje u kojem pojašnjava svoj razlaz s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

Vezani članci Tomislav Karamarko (Foto: Dnevnik.hr) Tomislav Karamarko kandidirat će se za predsjednika HDZ-a? Još u kolovozu rekao kako o tome razmišlja Slika nije dostupna 'To je jedan divan brak. Štite jedan drugoga. Volim kad se ljudi slažu'

Poznato je kako je Karamarko vodio predizbornu kampanju Mesiću na predsjedničkim izborima 2000. te je, nakon njegove pobjede, imenovan predstojnikom Ureda za nacionalnu sigurnost, izvijestili su iz Karamarkovog stožera i dodali da su se nedugo nakon toga razišli zbog različitih pogleda na prošlost i budućnost Hrvatske.

>> Zašto je nadležnim institucijama trebalo dvije godine da provjere Mesića?

'Gospodin Stjepan Mesić i ja smo se razišli na ideološkim razlikama koje su drastične, koje su sada već dijametralno suprotne u mnogim segmentima. Jedan od njih je upravo i ovaj, ja mogu otvoreno reći da on nije za procesuiranje komunističkih zločina i brani tu svoju tezu time, na primjer, da ja napadam antifašizam i da želim izvršiti reviziju povijesti što, naravno, nije istina', poručio je Karamarko u svojoj video poruci. 

'To je išlo toliko daleko da me nazvao i ministrom rovokopačem, vjerojatno aludirajući na to da sam tražio da se istraže neke jame, a morate znati činjenicu da hrvatska policija ima evidentirano 750 jama na području RH, da Slovenci imaju evidentiranih 650 jama, u BiH preko 120 evidentiranih. Za prostore diljem bivše Jugoslavije ne znam, tamo su vjerojatno Hrvati, ti nesretnici i razoružani vojnici, njihove obitelji vrlo često tretirani kao stoka pobacani u te jame bez ikakvih evidencija, bez imena i mislim da to trebamo riješiti', rekao je Karamarko.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.