Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije htio reći ima li sličnoh primjera

Karamarko: Carinici i policajci drastično kršili zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas u povodu uhićenja više carinskih i policijskih djelatnika kako se u ovom slučaju radilo o drastičnom primjeru kršenja zakona.

Karamarko je to kazao novinarima uoči današnje sjednice Vlade upitan za komentar jučerašnjih uhićenja carinika i policajaca, odnosno podnošenja kaznene prijave protiv čak 57 osoba, među kojima je i 16 carinika, šest policajaca i državni inspektor, a za osmoricu osumnjičenika zatraženo je određivanje istražnog zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak s Aladrovićem I carinici traže korekciju koeficijenata: "Odore dobivamo na kapaljku, a sapune i toaletni papir sami kupujemo" Slika nije dostupna Sporni koeficijenti Marić: "Vlada vodi računa o carinskim službenicima"

>> Akcija na granici: Istraga pokrenuta protiv 57 osoba

Tereti ih se za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora, zlouporabu položaja i ovlasti, poticanje, krivotvorenje isprava, primanje mita i davanje mita.

'Možda se moglo uvesti neke druge sustave'

Novinare je zanimalo nije li se i ranije moglo spriječiti takvo nezakonito ponašanje, a Karamarko je kazao kako ne može govoriti o tome na način 'što bi bilo kad bi bilo'.

'Možda se moglo, možda se moglo uvesti neke druge sustave nadzora. Međutim, došli smo u fazu da to moramo rješavati na ovaj način, a tako ćemo i dalje. Ovo su drastični primjeri kršenja zakona i na taj način se mora rješavati', rekao je Karamarko i dodao kako ne može govoriti o tome ima li još sličnih primjera.

'Ne mogu o tome govoriti, ako ima sigurno će i to doći na red', rekao je.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene