Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna antikorupcijska akcija

Akcija na granici: Istraga pokrenuta protiv 57 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednogodišnja tajna antikorupcijska akcija na graničnim prijelazima rezultirala je pokretanjem USKOK-ove istrage protiv čak 57 osoba.

Među kojima je i 16 carinika, šest policajaca i državni inspektor, a za osmoricu osumnjičenika zatraženo je određivanje istražnog zatvora, o čemu će se popodne odlučiti na zagrebačkom Županijskom sudu.

Iz USKOK-a su izvijestili da su donijeli tri naloga o provedbi istrage protiv 57 hrvatskih državljana zbog više od stotinu kaznenih djela - od udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporaba položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, krivotvorenja isprava do poticanja na ta nedjela.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente

>> USKOK nastavlja s ispitivanjem carinika

Osumnjičenici se terete da su kaznena djela počinili od ožujka prošle godine do uhićenja u Krapinsko-zagorskoj, Primorsko-goranskoj i Zagrebačkoj županiji. Carinici i policajci se osumnjičeni da su ostalima omogućivali da preko više graničnih prijelaza, uglavnom preko Macelja i manjih prijalaz u Zagorju, bez carinskog i policijskog nadzora uvezu robu različitih vrsta i količina.

Državnog inspektor se tereti da je nakon građevinskog inspekcijskog nadzora na objektu u Opatiji primio mito kako bi dopustio daljnje građevne radove unatoč utvrđenim nepravilnostima. O USKOK-ovu prijedlogu da se osmorica zadrže u istražnom zatvoru odlučit će sutkinja istrage Jadranka Mandušić.

U priopćenju objavljenu na USKOK-ovim internetskim stranicama ne otkriva se ni identitet osumnjičenika, ni iznosi za koje je oštećen državni proračun i koje su osumnjičeni carinici i policajci 'zaradili' korupcijskim kaznenim djelima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene