Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ 'pomaže' SDP-u

Karamarko: Ako je ideja iskrena, podržat ćemo Milanovićeve ustavne promijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko potvrdio je danas da je HDZ spreman podržati ustavnu zabranu zastare za zločine iz komunizma.

Tomislav Karamarko tvrdi kako je to nepotrebno jer je lakše povući Lex Perković, ali podsjeća da se on borio s komunističkim zločinima još kao ministar unutarnjih poslova, kada su ga mnogi zbog, kako kaže, 'kopanja kostiju' kritizirali.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

>> 'Ne treba mijenjati Ustav da bi se kaznilo komunističke zločine'

Karamarko ponavlja kako premijer Zoran Milanović pokušava 'problem koji se može zakopati lopaticom, riješiti traktorom'. Ali kaže 'ako treba kupit ćemo traktor zajedno, ako su iskreni, a sumnjam.'

Pojasnio je kako ukoliko SDP ispoštuje proceduru oko ustavnih promjena, što je bila HDZ-ova glavna zamjerka i ako uistinu ne misli povući takozvani Lex Perković onda je nezastarjevanje zločina iz komunizma, ako se dobro uredi, potrebno regulirati Ustavom.

Grbin zadovoljan Karamarkovom izjavom

Predsjednik odbora za Ustav, SDP-ov Peđa Grbin ponovio je kako SDP neće odustati od izmjena Ustava kojima traže ukidanje zastare za politički motivirane zločine.

Grbin je rekao kako je zadovoljan što čuje da je HDZ sklon podržati ovakve izmjene Ustava i očekuje da će na jesen kada se zastupnici vrate s odmora, biti više volje za ozbiljnom raspravom.

Grbin tvrdi kako nije shvatio da je HNS protiv ustavnih promjena, a ako jesu očekuje da ce kroz razgovor promijeniti mišljenje. Za ustavne promjene potrebna je dvotrećinska većina, ponovio je, a nada se da će je biti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene