Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pirati iz Piranskog zaljeva

'Kapetan Ivo' i 'Kapetan Borut' junaci računalne igrice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kapetan Ivo' i 'Kapetan Borut' glavni su junaci slovenske računalne igre 'Pirati iz Piranskog zaljeva'.

Riječ je o predsjednicima hrvatske i slovenske vlade koje je ljubljansko 'Delo' u računalnoj igri na svojim internetskim stranicama prikazalo kao junake pomorske bitke u kojoj dvije 'pomorske velesile' i 'negdašnje saveznice' vode ljutu bitku za prevlast u Savudrijskoj vali, a time i u sjevernom Jadranu. Radnja igrice smještena je u 1713., moderni premijeri, koji svoje nacije vode u 21. stoljeću, preodjeveni su u gusarske odore (Sanader u crvenoj, a Pahor u smeđoj); Pahor je za pojas zataknuo kuburu (europsku?), a hrvatski je premijer bez oružja - i igra može početi.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: AFP) Otmica Somalski pirati oslobodili brod: Plaćena im vrtoglava otkupnina Slika nije dostupna Potvrdio, ali bez detalja Pahor: Znam da je Sanader ušao u Sloveniju

Hrabri kapetan pahor i šarmantni kapetan Ivo

Potreban je samo 'adobe flash player', a uredništvo najuglednijega slovenskog lista najuspješnijim igračima obećava majice sa svojim logotipom koje će dijeliti jednom na tjedan. Igrači najprije moraju odabrati stranu na kojoj se bore, tj. odlučiti se za lik 'hrabrog kapetana Pahora' ili 'šarmantnog kapetana Ive'. Nakon toga otvaraju im se polja u koja moraju smjestiti pet gusarskih brodova koji pripadaju svakoj od zaraćenih strana (Pahorova flota je zbog 'pravičnosti' u borbi uvećana). Pobjeđuje onaj tko u što kraćem vremenu uspije potopiti protivničko brodovlje, a njemu pripada i cijeli Tršćanski zaljev.

U igri se gusarski kapetani časte duhovitim primjedbama ili doskočicama, kao 'Ne diraj u osinje gnijezdo' i 'Ne blokiraj NATO'. Vodeći slovenski list igricu je objavio kako bi razvedrio političku napetost uzrokovanu zastojem u pregovorima o posredovanju između dviju zemalja te svoje čitatelje odmorio od svojih mračnih komentara u kojima se svaka epizoda u odnosima Zagreba i Ljubljane proglašava 'najgorom krizom do sada'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene