Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državna revizija

Kao i država, i stranke su 2011. završile u minusu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema izvješću Državne revizije, stranke su, kao i država, 2011. godinu završile u minusu.

Državna revizija objavila je izvješće u kojem je moguće vidjeti koliko su parlamentarne stranke potrošile u prošloj, izbornoj, godini. Prikupili su 133.555,257 kuna. S druge strane, bili su malo rastrošniji pa su potrošili 157.725.135 kuna. Stranke su završile godinu u minusu od 24.199.878 kuna.

No, nisu svi bili u minusu, neki su bili i u plusu. One stranke koje su završile pozitivno bile su SDP, IDS i Laburisti. SDP je potrošio pedeset milijuna kuna te su uspjeli milijun kuna biti u plusu. No, zato je HDZ stranka sa 16 milijuna kuna minusa s kojim su počeli 2012. godinu. Gotovo sve stranke tadašnje vladajuće koalicije godinu su završile u minusu.

>> Josipović: Nismo kršili Zakon, u Uredu nema radnog vremena

Ono što je vrlo zanimljivo jest to da jest to da su stranke preko Državne revizije morale objaviti koliko su u izbornoj godini potrošili na kampanju i prikupljanje glasova, a to je 53.991.376 kuna. Ono što je zanimljivo za nas građane, budući da mi svi plaćamo poreznim novcem, te sve političke stranke jest to da je samo vrlo mali dio tog novca prikupljen putem stranačkih donacija, što znači da su samo 5 kuna od 100 kuna skupili od svojih članarina.

Oni koji imaju čiste financije stranke su uglavnom bivše oporbe: SDP, HNS, HSP, HDSSB, Laburisti i IDS. Oni koji imaju problema s računovodstvom su HDZ, HSS, HSLS, HSU, SDSS.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Liste se predaju do petka Novčane kazne prijete strankama koje se ne budu pridržavale ovog pravila Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene