Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još pola godine

U utrci za Pantovčak neki su i (pre)samouvjereni: "Podupirem samo pobjednike. Mislim na sebe, prije svega"

Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dario Hrebak (Foto: Dnevnik.hr) Dario Hrebak (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin (Foto: Dnevnik.hr) Saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Zoran Milanović u ponedjeljak bi i službeno trebao biti predsjednički kandidat SDP-a. Mislav Kolakušić prvi je objavio da ide u utrku za Pantovčak, a Miroslav Škoro nije otklonio tu mogućnost. Predsjednica Republike koja je na Pantovčaku već pet godina, još jedina nije rekla zanima li je još pet godina ili se povlači.

Sve je izvjesnije da bi se bivši premijer na velika vrata mogao vratiti u politiku. No u SDP-ovoj političkoj kuhinji još nisu spremni servirati glavno jelo. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je rekao da će informacije moći podijeliti tek u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Promotivno pivo Andree Jerenić, kandidatkinje za gradonačelnicu Zaboka - 2 PRIVLAČE PAŽNJU Jedna kandidatkinja svoje lice stavila je na pivo, a Blaženko Boban svojim promotivnim materijalom zapalio je društvene mreže Provjereno: Stiže nam predizborni cirkus - 9 Smijemo sa, a plače nam se Izborni cirkus je pred vratima, natječu se komičari, pjevači, optuženici, pa čak i – Sizif!: "Kod nas se korupcija percipira kao nešto normalno"

Za tada je naime zakazan sastanak predsjedništva stranke nakon kojeg se očekuje konkretnija objava. S objavom čeka i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. "Sve u svoje vrijeme kao što sam rekla. Pustite mi da obnašam svoju dužnost. Pa nećemo valjda 6 mjeseci razgovarati o izborima", rekla je Grabar- Kitarović.

Zato je, doduše još uvijek u rukavicama, svoj pohod na Pantovčak najavio gradonačelnik Milan Bandić. "To ćete vidjeti na vrijeme. Nikada gubitnike ne podupirem. Samo pobjednike. A pobjednik, tu mislim na sebe prije svega", kaže Bandić.

Most, kojeg nakon neuspjeha na Europskim izborima očekuju još unutarstranačka preslagivanja, za sada također bez konkretnog imena. Ambicije je s druge strane istaknuo Tomislav Panenić koji djeluje kroz njihovu platformu, više o tome nam je rekao Nikola Grmoja. "Gospodin Panenić nije član Mosta i mi ćemo razmatrati tu njegovu kandidaturu, ali prvo mi moramo donijeti odluku na koji način Most izlazi na te izbore, onda se može razgovarati o drugim kandidatima", objasnio je Grmoja.

Za razliku od Mosta, Suverenistima su Europski izbori dali krila, imat će svog kandidata jer po njima predsjednica nije ispunila njihova očekivanja. Takvo mišljenje potvrdio je predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić. "Ona je iznevjerila sva svoja obećanja i otišla u potpuno drugom političkom smjeru", kaže Ilčić.

Sa svojim kandidatom pokušat će i liberali, o čemu je progovorio Dario Hebrak iz HSLS-a. "Vjerujem da je došlo vrijeme da i liberali imaju svog pravog kandidata, a Zorana Milanovića ne smatram liberalom", izjavio je Hebrak.

Ni manjine se nisu izjasnile, ali smjer se zna, barem tako kaže saborski zastupnik talijanske manjine Furio Radin. "Regija od koje ja potječem ne glasa desno. To je sigurno. I sad ćemo slušat kandidate da li ima među tim kandidatima nekog ljevičara", zaključuje Furio.

Jasno i glasno, kandidaturu je za sada najavio jedino Mislav Kolakušić. Do predsjedničkih je izbora još pola godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene