Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kanada podržava napredak Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanada cijeni napredak koji je Hrvatska ostvarila u provedbi demokratskih reformi i na putu prema euroatlantskim integracijama te će je nastaviti podržavati u tome, izjavio je predsjednik Senata Kanade Noel A. Kinsella.

"Danas kada je vaša zemlja okrenuta prema euroatlantskoj budućnosti, ostvarili ste značajna postignuća u izgradnji vladavine prava, demokratizaciji, prosperitetu i solidarnosti među građanima, što jamči mir i sigurnost u regiji, a Kanada to podržava", rekao je Kinsella nakon sastanka s predsjednikom hrvatskog Sabora Vladimirom Šeksom.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

Ovo je prvi sastanak na parlamentarnoj razini između Hrvatske i Kanade.

"Kanada će pomagati Hrvatskoj u izgradnji temelja demokracije, njezinim euroatlantskim ambicijama te jačanju multietničkih zajednica", kazao je Kinsella koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

Vladimir Šeks je novinarima nakon sastanka kazao da je Hrvatskoj na današnjem sastanku potvrđena potpora Kanade u procesu prema euroatlantskim integracijama, daljnjem razvijanju demokracije, vladavine prava i multikulturne zajednice.

Predsjednik Sabora istaknuo je da je jedna od tema razgovora bio i vizni režim koji postoji između dvije zemlje. Budući da je "hrvatskim građanima otežano dobijanje viza za Kanadu, razgovarali smo kako potaknuti vlade na nađu rješenje tog problema, s obzirom na političke činjenice prema kojima je Hrvatska ocijenjena kao zemlja visoke demokracije", kazao je Šeks.

Kinsella je kazao da je ovaj posjet prilika da se probudi međusobno razumijevanje u obje zemlje, a Šeks je dodao da je to i prilika za produbljivanje parlamentarne suradnje između dvije zemlje jer je ovo prvi ovakav susret na službenoj razini između Hrvatske i Kanade.

Predsjednik Senata Kanade danas se sastao i s predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom te hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Sutra će Kinsella na čelu izaslanstva kanadskog Senata posjetiti Split.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene