Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se u ponedjeljak oko 12:30 s visine oko 70 metra na cestu Omiš - Radmanove mlinice, na kojoj u tom trenutku nije bilo vozila.

Galerija Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 18 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 17 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 16 +14 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 15

Cesta Omiš - Radmanove mlinice bila je zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni trak, doznaje se od ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Splita Petra Škorića.

Vezani članci Tonči Musulin, predstavnik izvođeča radova Predstavnik izvođača radova o spajanju mosta iznad Cetine: "Nažalost, bili smo često predmet ismijavanja" Spojen most u Omišu - 3 Politička svita otišla s mosta u Omišu, ostali su radnici: "Most izgleda impresivno"

"Ovaj odron se dogodio 1,6 kilometra udaljenosti od Omiša, gdje nema kuća i u trenutku pada kamenja na cestu nitko nije vozilom prometovao na tom mjestu", rekao je Škorić.

Prema njegovim riječima, nekoliko kamenih gromada koje su pale na cestu u 11:25 onemogućilo je promet njome, ali su djelatnici ŽUC-a uklonili dio kamenja i nakon 45 minuta zastoja omogućili da se promet uspostavi naizmjenično jednim trakom.

Dodao je kako stručnjaci na tom području pregledavaju stijene kako bi utvrdili jesu li još neke od njih napukle i prijeti li opasnost od novih odrona.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju