Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku raščišćavanje

FOTO Kamene gromade teške nekoliko tona padale po cesti kod Omiša: Stručnjaci pregledavaju napukle stijene

Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 16
Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 16 Jakov Prkic/Cropix
Aktualno Galerija Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 18 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 18 Foto: Jakov Prkic/Cropix Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 17 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 17 Foto: Jakov Prkic/Cropix Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 16 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 16 Foto: Jakov Prkic/Cropix Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 15 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 15 Foto: Jakov Prkic/Cropix +13 Odron na cesti Omiš - Radmanove mlinice - 14 Galerija 1/18 >>
Nekoliko tona teške kamene gromade odronile su se u ponedjeljak oko 12:30 s visine oko 70 metra na cestu Omiš - Radmanove mlinice, na kojoj u tom trenutku nije bilo vozila.

Cesta Omiš - Radmanove mlinice bila je zatvorena za promet, a nakon 45 minuta oslobođen je jedan prometni trak, doznaje se od ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Splita Petra Škorića.

Pročitajte i ovo 13 rudara ostalo zatrpano u rudniku zlata u Rusiji - 1 Borba s vodom i stijenama Strašna nesreća u rudniku zlata: Dva dana u ruševinama zatrpano 13 rudara, ne zna se u kakvom su stanju Slika nije dostupna Koliko će cesta biti sigurna? Na gradilištu omiške zaobilaznice nastao veliki odron, iz Hrvatskih cesta poručuju da nema sigurnosne prijetnje

"Ovaj odron se dogodio 1,6 kilometra udaljenosti od Omiša, gdje nema kuća i u trenutku pada kamenja na cestu nitko nije vozilom prometovao na tom mjestu", rekao je Škorić.

Prema njegovim riječima, nekoliko kamenih gromada koje su pale na cestu u 11:25 onemogućilo je promet njome, ali su djelatnici ŽUC-a uklonili dio kamenja i nakon 45 minuta zastoja omogućili da se promet uspostavi naizmjenično jednim trakom.

Dodao je kako stručnjaci na tom području pregledavaju stijene kako bi utvrdili jesu li još neke od njih napukle i prijeti li opasnost od novih odrona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene