Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatražio izvješće o novcu

Kalmeta: Tražio sam izvješće, ali zašto za sve u resoru pitate mene?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta izvijestio je danas da je od Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta (HAC) zatražio izvješće o tome da je HAC, kako to pišu mediji, u proteklih devet godina na arheološke radove utrošio više od pola milijarde kuna.

'Ponovno afera, stalno, što god ima u mom resoru ili bilo tko da je nešto napravio, svaki službenik u ministarstvu, svi pitate mene, nije tako slučaj u drugim ministarstvima. Ono što ja mogu i što sam napravio, tražio sam od Nadzornog odbora da podnese izvješće', izjavio je Kalmeta novinarima u Saboru. Istaknuo je da je to (zahtjev HAC-u da podnese izvješće) jedino što u ovom trenutku može učiniti. 'Dalje od toga se ne upuštam, jer operativno ne vodim niti jednu tvrtku. Niti imam tih ambicija, niti to želim', rekao je.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Slika nije dostupna Hrvatske autoceste Počinju hitni radovi na važnoj zagrebačkoj prometnici, očekuju se gužve

>> Nova TV u posjedu spornih ugovora HAC-a

Jedne dnevne novine, naime, pišu da je HAC u posljednjih devet godina za arheološke radove, koji prethode gradnji autocesta i zakonski su uvjet za dobivanje lokacijske dozvole, potrošio čak 413,4 milijuna kuna. Doda li se tome i ugovor koji je HAC o izvođenju arheoloških radova prošloga ljeta sklopio s Ministarstvom kulture, taj iznos raste na čak 516,5 milijuna kuna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene