Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klupko se odmotava

'Zemunci' planirali novi atentat na političara u Srbiji?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski mediji puni su informacija o 'zemuncima'. Navodno su planirali novo ubojstvo političara u Srbiji, a likvidacije unutar klana, navodno je donio Luka Bojović.

'Postoje podaci, koji su dobiveni iz podzemlja da su Kalinić, Simović i (pokojni Cvetko) Simić, bili u kontaktu sa narkoklanom Darka Šarića, početkom godine. Simović i Kalinić su se tokom sedam godina bijega izdržavali, radeći kao plaćene ubojice i, prema informacijama kojima raspolažemo, bili su potencijalni izvršitelji za atentat u Srbiji', rekao je za Politiku državni tajnik Ministarstva pravde Slobodan Homen. On je naveo da će istraga pokazati jesu li pripadnici 'zemunskog klana', koji su osuđeni za ubojstvo premijera Zorana Đinđića, bili angažirani kako bi ubili još nekog državnog dužnosnika u Srbiji. Homen nije otkrio o koji je političar u pitanju i kako je spriječen pokušaj likvidacije.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Slika nije dostupna Nevjerojatne gadosti Kalinić skuhao gulaš od ubijenog Jurišića?

>> Što je pronađeno u Simovićevom laptopu?

>> Milan Jurišić, još jedan 'zemunac' koji je operirao po Hrvatskoj

>> Kalinić izdao 'zemunce' i Darka Šarića?

Press piše kako je pripadnik zemunskog klana Sretko Kalinić priznao hrvatskoj policiji, da je u Španjolskoj 'ubio Milana Jurišića, čije je tijelo samljeo u mlinu i bacio ga u rijeku te Ninoslava Konstantinovića, koga je raskomadao i zakopao u blizini autoputa Beograd-Zagreb'. 'Ako je Jurišića samljeo u nekom mlinu, neki se ostaci sigurno mogu pronaći, a ukoliko je točno da je Konstatinovića zakopao kraj autoputa, neka kaže gdje i neka se i to provjeri! Pod uvjetom da govori istinu, pretpostavljam da pokušava trgovati, kako bi sebi olakšao položaj, jer ga ovdje čeka 40 godina robije. On nema što izgubiti, a to što nadležni ovdje kažu, da ne on može dobiti povlašteniji status u zamjenu za ono što zna... ne bih se ja baš tako zalijetao', istaknuo je za Press bivši zamjenik ministra srpske policije Božo Prelević.

Odluku o ubojstvu dvojice odbjeglih pripadnika klana, kako saznaje Blic, donio je Luka Bojović, i po njegovom naređenju, kako smatraju u MUP-u Srbije, Simović je prošle srijede u Zagrebu, pucao u Kalinića. 'Simović ga je trebao likvidirati, a zatim da se, uz pomoć nekoliko pomagača, prebaciti u Srbiju', prenosi Blic pozivajući se na izvor iz vrha srpske policije. Isti izvor navodi da 'Bojović priprema teren u podzemlju, koji će mu omogućiti lidersku poziciju u regiji, a koja mu je omogućena uhićenjem Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, njegovog glavnog protivnika te raspisivanjem tjeralice za Darkom Šarićem'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene