Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečano postrojavanje

Kalinić: Vi ste prvi koji će pomoći onima u nevolji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Trgu bana Jelačića svečanim postrojavanjem i mimohodom članova koje sudjeluju u spašavanju obilježen je Dan civilne zaštite.

Dan civilne zaštite obilježen je danas na Trgu bana Jelačića svečanim postrojavanjem i mimohodom članova koje sudjeluju u spašavanju.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

Svečano su postrojeni pripadnici civilne zaštite opće namjene gradskih četvrti Grada Zagreba, članovi Zapovjedništva civilne zaštite i Interventne specijalističke postrojbe, a koliko je njihovo sudjelovanje važno u hitnim situacijama istaknula je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

>> Jedva došli do 3 stanovnika odbačenog zaseoka, pomogla im granična policija

'To su brižni i hrabri ljudi koji pomažu u hitnim situacijama i poručuju Zagrepčanima: Mi smo stalno i uvijek uz vas', kazala je dogradonačelnica Pavičić Vukičević.

Pripadnike je pozdravio i na njihovo značenje ukazao i načelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić.

'U slučaju potrebe vi ste prvi na terenu koji ćete pomoći onima u nevolji', kazao je Kaliić. Dan civilne zaštite obilježen je i prezentacijom sustava zaštite spašavanja na glavnom zagrebačkom trgu. Prezentirane su najnovije tehnologije, oprema i inovatorska rješenja, a za sve zainteresirane građane organizirano je besplatno mjerenje tlaka i razine šećera u krvi. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene