Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pogoršanje vremena na blagdan: Ponegdje će biti i obilnije kiše

Noćno ohlađivanje i izostanak vjetra glavni su krivci za tmurno i maglovito vrijeme u većini krajeva unutrašnjosti. Vremensku prognozu donosi Ivan Čačić.

Sunčano i osjetno toplije bilo je u višim gorskim predjelima i na Jadranu koji su i ovaj put bili su izvan dohvata magle i niskih slojevitih oblaka.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Na ovakvo različito vrijeme djeluje isto polje povišenog tlaka zraka. Ono će tijekom sutrašnjeg dana i osobito u ponedjeljak oslabjeti, a sa Sredozemlja će pritjecati razmjerno topao i sve vlažniji zrak.

Još u nedjelju ujutro valja računati na maglu i niske slojevite oblake koji se ponegdje mogu i dulje zadržati. Na Jadranu i u gorskim predjelima djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a ponegdje može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab, osim u Dalmaciji gdje će zapuhati ponegdje umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -1 do 4, na Jadranu između 18 i 22 Celzijeva stupnja.

U Središnjoj Hrvatskoj u području nakon nestanka magle pretežno ili djelomice sunčano. Poslijepodnevna temperatura ovisit će o duljini trajanja magle i bit će većinom od 12 do 16 stupnjeva.

Slično vrijeme bit će i u istočnim predjelima. Vjetar će biti slab, a poslijepodnevna temperatura uz više sunca ponegdje do 16 stupnjeva.

U gorskim predjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više oblaka očekuje se na Jadranu. Poslijepodne u Gorskom kotaru i na Jadranu može biti slabe ili neznatne kiše. Vjetar većinom slab jugozapadni. Poslijepodnevna temperatura u gorju od 12 do 17, na Jadranu od 18 do 19 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz promjenljivu naoblaku. Ponegdje može biti malo kiše. Zapuhat će slabo i umjereno jugo. Najviša poslijepodnevna temperatura od 18 do 22 stupnja.

U prvom dijelu ponedjeljka u unutrašnjosti mjestimice magla, a u gorskom području ponegdje će biti i malo kiše. Poslijepodne i osobito prema kraju dana sa zapada jače naoblačenje s kišom, mjestimice i obilnijom. U utorak prestanak oborina i razvedravanje, a u srijedu novo naoblačenje s kišom i to najprije na zapadu. Puhat će slab i umjeren južni vjetar. Samo će u utorak vjetar prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u manjem porastu, osobito ujutro.

Na Jadranu u prvom dijelu ponedjeljka promjenljivo ponegdje s kišom. Zatim sa zapada jače naoblačenje ponegdje s obilnijom oborinom i grmljavinom. U utorak razvedravanje i to najprije na sjevernom dijelu, dok će na jugu još u početku biti pljuskova. Puhat će umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo. U prvom dijelu utorka prolazno umjeren sjeverozapadnjak.

Jeste li znali? 

Kao što znate, u noći na nedjelju će satno vrijeme iz ljetnog prijeći u zimsko. No, meteorološki sat posvuda će ostati isti. Meteorolozi se ravnaju jedino prema satu na Greenwichu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene