Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tablom i natpisom

Kakvi susjedi u Istri: Zabranio prolaz isključivo jednoj osobi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nerješenih imovinskopravnih odnosa, tablom i natpisom jasno je dao do znanja kako svojem prvom susjedu brani prilaz u kuću, koji se navodno nalazi na njegovom zemljištu.

'Pozor! Privatan posjed. Zabranjen prolaz za Branka Babića', natpis je na tabli koju je postavio Božo Divković, s ciljem da zabrani pristup prilazu svojem prvom susjedu. Uz cestu za Šišan, na skretanju za naselje Montrion, gdje se nalazi postavljena tabla u posljednjih je nekoliko mjeseci i policija morala dolaziti u naselje kako bi spriječila eskalaciju incidenata uzrokovanih neriješenim imovinskopravnim odnosima.

Pročitajte i ovo Nesreća kod Kanfanara - 2 kod Kanfanara FOTO Stravičan sudar u Istri: BMW se doslovno prepolovio, troje ozlijeđenih prevezeno u bolnicu Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina

Susjedska svađa u Šibeniku završila prijetnjama ubojstvom

Divković tvrdi da se prilazni put naselju kao i dio infrastrukture nalazi na njegovom zemljištu, zbog čega je Branku Babiću, kako navodi Babić, onemogućeno popraviti puknutu vodovodnu cijev, donosi Glas Istre.

Božo Divković kaže kako su taj sporni put probili davno i to preko privatnih parcela, a za prilaz naselju postoji pristup s istočne strane, no trenutno je u lošem stanju.

Prema izjavama Divkovićevog susjeda Babića, kojemu je natpis namjenjen, Divkovićev je sin u više navrata fizički nasrtao na njega i članove njegove obitelji prilikom prolaska spornim putem. Divković pak navodi kako je sve te nesuglasice prouzročio Babić svojim uvredljivim ponašanjem prema mlađem Divkoviću, i to nakon što su mu dopustili da popravi cijev.

VIDEO Drama na 4. katu: Susjedi ga spašavali od požara

'Protiv trojice muškaraca policija je, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijela optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu', piše u priopćenju Nataše Vitasović, glasnogovornice PU istarske.

Zbog puknute cijevi uz sporni put, gospodin Babić, kako navodi, dobiva velike račune za vodu. U međuvremenu mu je Divković dopustio da cijev sanira, ali sada on optužuje Babića da mu put nije vratio u prvobitno stanje, mada je na terenu evidentno da stanje cijelog okoliša u iznimno lošem stanju.

Put, koji koriste mještani Montirona, Divković tvrdi da je kupio prije dvije godine od prijašnjeg vlasnika, a policijsko je izvješće potvrdilo da je većim dijelom u njegovom vlasništvu.

No, uvidom u zemljišne knjige, parcele na kojima se nalazi ili uz koje se proteže prilaz u vlasništvu je trećih osoba pa i države. Divković na to odgovara da je on vlasnik samo puta, a upravo sada na katastru rješava parcelizaciju tog dijela zemljišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene