Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cjeloživotno učenje

Kakva je budućnost tržišta rada? 'Nove vještine za nove poslove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, zajedno s ministrima Jovanovićem i Grčićem pokrenuo je javnu raspravu o budućnosti obrazovanja i tržišta rada.

Hrvatska se pridružila ostvarivanju strategije Europske unije pod nazivom 'Nove vještine za nove poslove'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvaranje vrata Zemlje u kojima će Hrvati moći raditi od 1. srpnja! Slika nije dostupna Osim izuzetaka Prisilno umirovljenje svih profesora nakon 65. godine

Cilj je stopa zaposlenosti od 75 posto za dob od 20 do 64 godine. To se može postići cjeloživotnim učenjem, specijalizacijama i usklađivanjem obrazovanja s tržištem rada.

>> Gotovo je s radom na crno!

'Ljudi koji su do sada završili jedno zanimanje će se moći prilagoditi i naći neko drugo svoje zanimanje jasno u svojoj visokoj obrazovanosti. Dakle, ono što želimo je pokazati da u budućnosti fakultet koji završimo će biti naše bazično obrazovanje, a onda ćemo se tijekom života specijalizirati u jednom ili drugom pravcu', objasni je Mrsić. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene