Školarci su već zakoračili u školske praznike. Mali odmor za njih je pravo veselje, ali za roditelje zna biti i problem, pogotovo ako imaju nekoliko školaraca.

Galerija


Školarci su s veseljem zakoračili u školske praznike što je donijelo dodatnu brigu njihovim roditeljima. Na sreću, brojne su aktivnosti koje gradovi diljem Hrvatske nude kako bi riješile problem roditelja.

Kako zabaviti djecu tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kako zabaviti djecu tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Božićno drvce U svega 30 sekundi blagdani se mogu pretvoriti u katastrofu, na ove četiri stvari treba posebno paziti Selo/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dok većina uživa u produženom vikendu, za njih nema opuštanja: "Na godišnjem nisam bio punih 12 godina..."

Djeca se mogu zabaviti i razgibati na raznim radionicama tijekom praznika.

"Pripremit ćemo im jedan kratki kamp gdje će biti radionice zabavnog karaktera", govori Tomislav Cug iz Gimnastičkog kluba Trešnjevka.

"Nudimo ping pong kao rekreativni program, tu je mogućnost vježbanja vrtnje hula-hupa, igraonice društvenih igara i mnoge" govori stručna suradnica Centra za kulturu u Novom Zagrebu, Gordana Deriš.

I to besplatno. Zagrepčani mogu birati između niza kreativnih radionica, izleta u prirodu, kampova. Za one koji vole učiti tu su od utorka i besplatni tečaj kineskog jezika, robotike i kemije. Zaposleni roditelji oduševljeni su ponudom.

Kako zabaviti djecu tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kako zabaviti djecu tijekom praznika? (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

U osječkoj gradskoj knjižnici djeca će moći vidjeti bajke iz cijeloga svijeta. Slušati ih, čitati, a priključiti se može svatko.

"Dođu kod nas i dobit će papir na kojem piše raspored za cijeli tjedan. Najviše volimo kada su oni na praznicima jer nam onda mogu doći tijekom cijelog dana", govori Andrea Groželj iz Gradske knjižnice Osijek.

Mladi Riječani svoje dane mogu provesti u domu mladih.

"Od utorka do petka nudimo osam različitih radionica, od robotike, modelara pa sve do nove radionice izrada nakita", govori ravnatelj Doma mladih Rijeka, Goran Gračanin.

Samo treba brzo ispuniti prijavnicu na internetu, jer ima još malo slobodnih mjesta.

Ni Split nije izostavio program za najmlađe.

"U našem đardinu upriličili smo nagradnu igru gdje će naši najmlađi tražiti oslikane pisanice i dobivati nagrade. To je divna prilika da sva djeca i njihovi roditelji dođu u naš đardin, a za nedjelju osmislili smo slasno uskrsno jutro, dijelit ćemo naše tradicionalne namirnice", govori direktorica Turističke zajednice Split, Alijana Vukšić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr